• Κοινωνία

    Αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 ή 9 το βράδυ

    • NewsRoom

    Πηγή Φωτογραφίας: voria.gr


    Προς εξέταση η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή 9 το βράδυ, αλλά και η αναστολή μετακινήσεων εκτός του νομού

    Προς νέα, αυστηρότερα μέτρα κατευθύνεται η συμπρωτεύουσα, μετά την καταγραφή 1.288 κρουσμάτων κορονοϊού σε ένα 48ωρο, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

    Οι αναγγελίες αυτές έρχονται την ώρα που ο αριθμός των νέων μολύνσεων στη Θεσσαλονίκη παραμένει στα ύψη, καθώς την Κυριακή, 1 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 449 νέα κρούσματα, ενώ το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 839. Επιπροσθέτως, την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 530 κρούσματα, έναντι 84 κρουσμάτων στις 26 Οκτωβρίου.

    Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας σχέδιο έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ, για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

    «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων, θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ, θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ