• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία παράνομου τζόγου με κέρδη πάνω από €375.000 – Έξι συλλήψεις


    Ένα Ίντερνετ καφέ στην Κατερίνη, που μάλιστα λειτουργούσε με… κλεμμένο ηλεκτρικό ρεύμα, ήταν το κέντρο παράνομου τζόγου, με ιστοσελίδες και προγράμματα παιγνίων τα οποία παρείχαν στους πελάτες τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας αποκομίζοντας κέρδη 375.000 ευρώ.

    Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε με οργανωμένη επιχείρηση που εκτελέστηκε την Τρίτη σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης και συνελήφθησαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός ακόμη άνδρα.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δυο από τους άνδρες είχαν στήσει τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο παράνομες ιστοσελίδες και προγράμματα παιγνίων και τα παρείχαν σε πελάτες του καταστήματος ιδιοκτησίας μίας από τις γυναίκες, στο οποίο εργάζονταν ως υπάλληλοι οι άλλες δυο. Οι άλλοι δυο άνδρες ήταν οι διαχειριστές που δημιουργούσαν ατομικούς λογαριασμούς σύνδεσης για κάθε παίκτη και συναντιούνταν μαζί τους στο κατάστημα, στα σπίτια τους ή σε υπαίθριους χώρους για να πραγματοποιούν τις οικονομικές συναλλαγές με αυτούς.

    Σε έρευνες που έγιναν στο Ίντερνετ καφέ και τα σπίτια των εμπλεκόμενων, αλλά και στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν συνολικά 375.240 ευρώ, 48 μονάδες υπολογιστών μεταξύ των οποίων ένας server, 20 οθόνες και 21 πληκτρολόγια υπολογιστών, 19 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, δυο φορητοί υπολογιστές, ένα τάμπλετ, usb αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, εννέα κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις που εξετάζονται.

    Τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων, στην οποία περιλαμβάνονται και 20 παίκτες τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος κατηγορείται και για ρευματοκλοπή, όπως και ένας άνδρας που είχε παρακάμψει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

    Διαβάστε επίσης

    Πτήση Singapore Airlines: 20 άτομα στην εντατική στα νοσοκομεία της Μπανγκόκ

    Novo Nordisk: Πυρκαγιά στα γραφεία της εταιρείας του Ozempic

    Συνδρομητική τηλεόραση: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με 6.500 πελάτες και τζίρο 5,8 εκατ. ευρώ στην 5ετία



    ΣΧΟΛΙΑ