• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία των αντιεμβολιαστών (video)

    • NewsRoom
    Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην πορεία των αντιεμβολιαστών (video)


    Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες συνδικάτων, υγειονομικών, αντιεμβολιαστών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και κοντά στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο όπου σε λίγη ώρα αρχίζει η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

    Στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους, μετά τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ, φοιτητές, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας, κ.α. και αυτή την ώρα η πορεία κινείται προς το Βελλίδειο.

    Σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ στους συγκεντρωθέντες μίλησε εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εστίαση. Οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία μέσω της οδού Αγγελάκη προς το κέντρο, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μερικά από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που κρατούν πανό, σημαίες και φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα είναι περαιτέρω προσλήψεις στο χώρο της υγείας, αυξήσεις στους μισθούς, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, κ.α.

    Την ίδια ώρα άτομα που αντιτίθενται στον εμβολιασμό κινήθηκαν από τον Λευκό Πύργο προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου υπάρχει αστυνομικός φραγμός. Οι διαδηλωτές κρατούν ελληνικές σημαίες, ενώ μια ακόμα συγκέντρωση αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι τη ΧΑΝΘ, αλλά και σε τμήμα της παραλιακής οδού Μ. Αλεξάνδρου, κλούβες της αστυνομίας εμποδίζουν την πρόσβαση προς το Βελλίδειο.

    Στο μεταξύ, εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας συγκεντρώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μέσω της λεωφόρου . Καραμανλή κινήθηκαν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μια ακόμα συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν από νωρίς το απόγευμα κλοιό γύρω από το Βελλίδειο και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, μοτοσικλετιστές και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας κινούνται πίσω από τις πορείες, ενώ στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι νέοι στο επίκεντρο: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 85η ΔΕΘ (live)

    Καραμανλής από ΔΕΘ: Στόχος το Μετρό Θεσσαλονίκης να παραδοθεί το 2023

    Σεισμός στη Θήβα: Αναστάτωση από τις δεκάδες δονήσεις των τελευταίων ωρών



    ΣΧΟΛΙΑ