• Κοινωνία

    Θάνατος αγοριού στο Ίλιον: «Σπάραζε και ούρλιαζε η μητέρα»- Τι απαντά ο πατέρας στις κατηγορίες για αμέλεια

    • NewsRoom

    Ο αποθηκευτικός χώρος όπου βρέθηκε νεκρό το παιδί


    Συνταρακτική ήταν η είδηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, όταν ένα παιδάκι μόλις 2,5 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ασφυξία που υπέστη αφού κρύφτηκε σε αποθηκευτικό χώρο, παίζοντας.

    Το παιδί βρέθηκε νεκρό στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού, καθώς οι γονείς του προσπάθησαν μεν να το σώσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η υπόθεση, ωστόσο, πήρε άλλη τροπή, όταν το Χαμόγελο του Παιδιού, μέσω επίσημης ανακοίνωσής του, γνωστοποίησε πως υπήρχε καταγγελία για αμέλεια παιδιού για την συγκεκριμένη οικογένεια.

    Στις κατηγορίες για αμέλεια ανηλίκου απάντησε ο ίδιος ο πατέρας του άτυχου αγοριού, που μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

    Ο πατέρας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες για αμέλεια.

    «Είναι δυνατόν να λέμε ότι υπάρχει αμέλεια εφ’ όσον κοιμάμαι; Ο μικρός έπαιζε όλη την ώρα. Έμπαινε και έβγαινε στον αποθηκευτικό χώρο. Κάποια στιγμή ξύπνησε και είδε ότι ήταν μισάνοιχτο. Είχε έναν ιμάντα και πιθανότατα το τράβηξε. Έχασα το παιδί μου», τόνισε, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει πως προσπάθησε να το σώσει, κάνοντάς του μαλάξεις.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας, την ώρα που οι γονείς κοιμούνταν. Οι γονείς αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η μητέρα σηκώθηκε να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας.

    Η μητέρα του αγοριού μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και περιέγραψε τι συνέβη.

    «Κάναμε δουλειές χθες από το πρωί και ο μικρός… είναι ένα κρεβάτι που έχει αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε βγάλει λοιπόν τα ρούχα τα χειμωνιάτικα, βάλαμε μέσα τα καλοκαιρινά μας και ο μικρούλης πήγαινε και μου κρυβόταν και μου έκανε «κου-κου-τα» και παίζαμε», αναφέρει και προσθέτει: «Και το βράδυ άφησα λίγο ανοιχτά εκεί το κρεβατάκι να πάρει αέρα και ήταν λίγο ο χώρος, ίσα δηλαδή που χώρεσε και πέρασε αυτός μέσα. Πήγαμε και κοιμηθήκαμε, ξαπλώσαμε κατά τις 19:30 γιατί είναι μωρό, κοιμάται νωρίς και με πήρε κι εμένα ο ύπνος μαζί του, γιατί ξυπνάω από τις 04:00 το πρωί λόγω μωρού για να το ταΐσω».

    «Έχουμε δύο παιδάκια, αυτός ήταν 2,5 και το μωρό είναι 15 μηνών και, όπως καταλαβαίνεις, το μικρούλι ξυπνάει ακόμα τη νύχτα. Κάθε μέρα, λοιπόν, ξυπνάω 04:00 η ώρα τη νύχτα, μετά ξύπναγε ο μεγάλος και συνεχίζαμε. Οπότε γύρω στις 19:30 ήμασταν έτοιμοι για ύπνο. Ξάπλωσα κι εγώ δίπλα του, ξαπλώσαμε και κοιμηθήκαμε με το μωράκι μου, το πήρα αγκαλίτσα, κοιμηθήκαμε και κάποια στιγμή ξύπνησε και πήγε μέσα και πήγε εκεί πέρα από κάτω για να παίξει και τράβηξε και τον ιμάντα και τον πλάκωσε το στρώμα και τον πλάκωσε το πράγμα και δεν τον πρόλαβα μέσα στη νύχτα, δεν τον πρόλαβα, 5 η ώρα τον είδα. 5:00 το είδα το παιδί… Ατύχημα ήταν το παιδί μου… δεν έρχεται το παιδάκι μου πίσω…», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα.

    Την ίδια ώρα, φως στην υπόθεση ρίχνει και η μαρτυρία μιας γυναίκας, γειτόνισσας της οικογένειας, η οποία κατέθεσε ότι άκουσε τη μητέρα του 2,5 χρονών αγοριού και κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει.

    Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων, η γυναίκα ανέφερε πως άκουσε τις φωνές της μητέρας του μικρού παιδιού. Αποκάλυψε, μάλιστα, στις κάμερες και τον διάλογο που είχε το ζευγάρι μετά το δυστύχημα, αναφέροντας πως η μητέρα ούρλιαζε, ενώ ο πατέρας του αγοριού, προσπαθούσε να μείνει ήρεμος.

    «Άκουσα την μητέρα να σπαράζει και να ουρλιάζει. Κατάλαβα ότι ήταν κάτι άσχημο. Την άκουσα να λέει: Το παιδί, να προλάβουμε το παιδί. Μετά άκουσα αυτόν να λέει με ψύχραιμη, αλλά σπασμένη φωνή: «Ηρέμησε, μ’ ακούς; Ηρέμησε».

    Οι γονείς έφτασαν σε κλινική στο Περιστέρι, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του μικρού αγοριού. Όπως ανέφερε η μητέρα του, ο μικρός, την ώρα που πήγε να μπει στον αποθηκευτικό χώρο, πιθανότατα τράβηξε τον ιμάντα και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μία μελανιά στο μέτωπο. Η ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστώσει τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού. Σε βάρος της μητέρας του σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.



    ΣΧΟΛΙΑ