• Κοινωνία

    Θάνατος 9χρονης Τζωρτζίνας: Επί 4 ώρες κατέθετε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης

    Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης

    Ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης


    Ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, ο πρώτος που κατάλαβε ότι κάτι ανεξήγητο συμβαίνει με την υγεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατέθετε επί 4 ώρες στην ανακρίτρια.

    «Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», είπε με συγκίνηση στους δημοσιογράφους ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο.

    Ο γιατρός κατέθεσε για τη μεγάλη προσπάθεια των συναδέλφων του να σώσουν το κοριτσάκι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του από το Καραμανδάνειο και παρέμεινε εκεί  περίπου για 4 μήνες, μέχρι το μοιραίο επεισόδιο της 29ης Ιανουαρίου.

    «Έκανα το χρέος μου. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

    Τον κ. Ηλιάδη επικαλείται πολλές φορές στην απολογία της η κατηγορούμενη μητέρα, λέγοντας ότι του είχε εμπιστοσύνη κι ήταν εκείνος που έστειλε το παιδί της στο Ωνάσειο για να τοποθετηθεί απινιδωτής-βηματοδότης.

    «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί”, είπε σε δηλώσεις του ο γιατρός. «Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».

    Η ανάκριση θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις όλων των θεράποντων ιατρών και νοσηλευτών και των 3 νοσοκομείων, στα οποία δόθηκε η μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της Τζωρτζίνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Από σήμερα θα έχει τηλεόραση στο κελί της

    Άρχισε η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται ότι βίαζε 11χρονη αθλήτρια

    Πάτρα: Εντολή να ανοίξει ο τάφος της Τζωρτζίνας για να πάρουν το τάμπλετ



    ΣΧΟΛΙΑ