• Κοινωνία

    Θάνατος 19χρονου στην Χίο: Τι είπε η τραγική μητέρα – Το συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο γράμμα

    Το σημείο της τραγωδίας με την μπασκέτα στην Χίο


    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης του άτυχου 19χρονου, που σκοτώθηκε στη Χίο, σε γηπεδάκι μπάσκετ, όταν μια μπασκέτα, ξεκόλλησε από την βάση της και τον χτύπησε.

    Η κοινωνία τη Χίου, αλλά και η πανελλήνια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί με την τραγική είδηση από χθες, που έγινε γνωστή.

    Σημειώνεται ότι το δυστύχημα έλαβε χώρα περίπου στα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν ο νεαρός από το Μαρούσι, που βρισκόταν στη Χίο μαζί με άλλους τέσσερις φίλους του, θα έπαιρναν το βραδινό λεωφορείο, για να πάνε στη πόλη της Χίου και το έχασαν για λίγα λεπτά.

    Έτσι, αποφάσισαν να παίξουν μπάσκετ, έως ότου να φτάσει στην περιοχή της Δασκαλόπετρας ένας γνωστός τους, για να τους κατεβάσει στην πόλη. Πριν, όμως, προλάβει να γίνει αυτό, ο 19χρονος Σταύρος αποφάσισε να κάνει ένα κάρφωμα στη μπασκέτα, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Η μπασκέτα, που δεν ήταν στερεωμένη καλά στο έδαφος, έπεσε πάνω του και τον σκότωσε. Οι φίλοι του φώναζαν για βοήθεια, ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ, που τελικά δεν πρόλαβε να σώσει τον νεαρό.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, βασικό αίτιο της τραγωδίας ήταν ο πρόχειρος τρόπος, με τον οποίο είχαν τοποθετήσει μηχανικοί της Χίου τη μπασκέτα.

    Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του 19χρονου Σταύρου στη Χίο είναι η σύλληψη ενός μηχανικού, ο οποίος φέρεται ότι ήταν αρμόδιος για το συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ, την περίοδο που υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Ομηρούπολης, πριν 20 χρόνια. Ο ίδιος, που κρατείται από το απόγευμα της Δευτέρας, από την πλευρά του, αρνείται όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με το έργο.

    Η τραγική μητέρα μίλησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σχετικά με το περιστατικό και τονάδικο χαμό του γιου της. Στις λίγες κουβέντες που κατάφερε να πει, η μητέρα από την Αθήνα αποκάλυψε ότι ειδοποιήθηκε για την τραγωδία από έναν φίλο του 19χρονου Σταύρου.

    «Μου είπε ότι έχει πέσει η μπασκέτα επάνω στο κεφάλι του», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το σημείο, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, στο γήπεδο μπάσκετ της Χίου, επισκέφθηκαν φίλοι του 19χρονου, για να αφήσουν λουλούδια και αποχαιρετιστήρια μηνύματα, αλλά και ένα καντήλι.

    Μια φιλική οικογένεια, αλλά και συμμαθητές του στην ΑΣΟΕ, όπου σπούδαζε λογιστική, πήγαν στο νησί, για να αποτίσουν έναν αποχαιρετισμό στον άτυχο νέο. Από αυτά, ξεχώρισε το ποίημα μιας στενής του φίλης του, η οποία έγραψε τα εξής:

    «Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας, οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του».

    Τρόμο προκαλεί, μετά την γνωστοποίηση της είδησης η συνειδητοποίηση ότι στον συγκεκριμένο χώρο γίνονται συχνά εκδρομές από σχολεία του Βροντάδου όλα αυτά τα χρόνια και ως εκ θαύματος δεν είχε σκοτωθεί κανείς άλλος πριν. Οι δύο μπασκέτες στην Δασκαλόπετρα είναι παλιές και πολύ βαριές, ενώ δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ.

    Το κλιμάκιο που έλεγχε την μπασκέτα, ανέφερε πως είχε διαβρωθεί αρκετά, ενώ δεν είχε τοποθετηθεί σωστά στη βάση και αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την τραγωδία. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, αναφέρθηκε στην προσαγωγή του στο τμήμα, τονίζοντας σε δήλωσή του, πως παρουσιάστηκε αυτοβούλως, ενώ λίγο αργότερα και αφού αφέθηκε ελεύθερος, έδωσε εντολή να γίνει έρευνα για την ασφάλεια σε όλους τους παρόμοιους χρόνους του νησιού.



    ΣΧΟΛΙΑ