• Κοινωνία

    Χίος: Στο αυτόφωρο μηχανικός για τη φονική μπασκέτα

    • NewsRoom

    Το σημείο της τραγωδίας με την μπασκέτα στην Χίο


    Με τη διαδικασία του αυτοφώρου κρατείται, από το απόγευμα της Δευτέρας, ένας μηχανικός που εργαζόταν στον Δήμο Χίου και φέρεται να είχε σχέση με την κατασκευή της μπασκέτας που στοίχισε τη ζωή σε ένα άτυχο 19χρονο παιδί.

    Σύμφωνα με το astraparis.gr, ο εν λόγω μηχανικός εργαζόταν στον Δήμο το 2002, όταν και κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ, στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου.

    Ο μηχανικός υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης και φέρεται να είχε την ευθύνη της επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

    Υπενθυμίζεται ότι, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τοπικά ΜΜΕ, η μπασκέτα στηριζόταν στο έδαφος με… σκέτο τσιμέντο και δεν είχε καν βίδες για να την συγκρατούν…

    Η μπασκέτα που σκότωσε τον άτυχο 19χρονο

    Αρνείται τις κατηγορίες

    Ο μηχανικός, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, είχε κληθεί να καταθέσει νωρίτερα και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά στη συνέχεια η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θεωρώντας πως είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία.

    Ο ίδιος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αρνείται πως έχει ευθύνη για την κατασκευή της μπασκέτας, αναφέροντας στους αστυνομικούς πως δεν ήταν δικός του ο γραφικός χαρακτήρας στην τεχνική έκθεση του έργου.

    Γεγονός είναι πάντως πως παρέμεινε μέχρι το βράδυ της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα της Χίου και σήμερα το πρωί αναμενόταν να προσαχθεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών, για να αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

    Να σημειωθεί ότι στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, οδηγήθηκε χθες το πρωί και ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.

    Ο δήμαρχος Χίου, μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα Σπυριδούλα Σταυράτη, αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, διατάσσοντας παράλληλα και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό γεγονός.

    Ο άτυχος 19χρονος βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές και πήγε να χαλαρώσει παίζοντας μπάσκετ.



    ΣΧΟΛΙΑ