• Κοινωνία

    Χίος: Σοκ με τον 19χρονο που σκοτώθηκε από μπασκέτα- Συνελήφθη ο δήμαρχος

    • NewsRoom

    Το σημείο της τραγωδίας με την μπασκέτα στην Χίο


    Έχασε τη ζωή του με τον πιο σοκαριστικό τρόπο ένας 19χρονος νεαρός, όταν, παίζοντας μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό, ο οποίος με τη σειρά του έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

    Όλα έγιναν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με τον νεαρό να βρίσκεται στο νησί για διακοπές και είχε πάει στο συγκεκριμένο γήπεδο, για να παίξει μπάσκετ.

    Όπως έγινε γνωστό, διασώστες του ΕΚΑΒ έσπευσαν άμεσα στο σημείο, με σκοπό να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό και να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο της Χίου. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των διασωστών, αλλά και των γιατρών που ανέλαβαν το περιστατικό, ο νεαρός δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα.

    Η μπασκέτα που σκότωσε τον άτυχο 19χρονο

    Από τις φωτογραφίες του «πολίτη της Χίου», φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος, σε μόλις μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου και καθόλου βάθος, κάτι που οδήγησε στην αποκόλλησή της.

    Λίγο αργότερα, οι αρχές συνέλαβαν τον δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνούς. Ο κ. Βουρνούς κρατείται στο αστυνομικό τμήμα με την διαδικασία του αυτοφώρου, με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου τουρίστα. Ο δήμαρχος θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις και να κριθεί αν υπάρχουν ευθύνες από μεριάς Δήμου.



    ΣΧΟΛΙΑ