• Κοινωνία

    Τέλος ο συνωστισμός στην Υπηρεσία Ασύλου – Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση (pics)

    • NewsRoom

    Υπηρεσία Ασύλου, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020


    Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα που υπάρχει έξω από την Υπηρεσία Ασύλου, στην Κατεχάκη, μετά τον συνωστισμό που προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας, σημαίνοντας συναγερμό για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού.

    Η αλλαγή της εικόνας αυτής σήμερα, Τρίτη, οφείλεται σε τέσσερις παράγοντες που άλλαξαν, μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Αρχικά, αναβαθμίστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση, καθώς, όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, η ψηφιακή πύλη applications.migration.gov.gr ενισχύεται με νέες υπηρεσίες.

    Υπηρεσία Ασύλου, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

    Άλλωστε, όπως τόνισε και χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσαςαναφερόμενος στην Υπηρεσία Ασύλου, δίνεται η δυνατότητα στους αιτούντες άσυλο να κλείνουν ηλεκτρονικά το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας.

    Η υπηρεσία εξυπηρετεί το κοινό αποκλειστικά και μόνο κατόπιν ηλεκτρονικού ραντεβού. Ήδη, αποκλειστικά με ραντεβού πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες συνεντεύξεις, οι προγραμματισμένες καταγραφές και η κατάθεση δικαιολογητικών σχετικών με υπόθεση οικογενειακής επανένωσης (υποθέσεις Δουβλίνου).

    Υπηρεσία Ασύλου, Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

    Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις επιτρέπεται η προσφυγή στην Υπηρεσία χωρίς ραντεβού και αυτό όταν ισχύουν λόγοι δεσμευτικών προθεσμιών.

    Παράλληλα, από σήμερα, Τρίτη, στην Υπηρεσία Ασύλου αυξάνεται το προσωπικό ασφαλείας, ενώ έχει δημιουργηθεί και ένας εσωτερικός οργανωμένος χώρος αναμονής.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ