• Κοινωνία

    Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ: Στη Δικαιοσύνη 14 μέλη παλαιών ΔΣ για υπεξαίρεση άνω των 281.000 ευρώ


    Σε δίκη παραπέμφθηκαν μέλη παλαιών διοικητικών συμβουλίων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού για υπεξαίρεση πλέον των 281.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, τα χρήματα έβγαιναν από το ΤΑΥΠΥΠΠΟ για να δοθούν ως βοηθήματα και δάνεια σε υπαλλήλους του υπουργείου αλλά κατέληγαν στις τσέπες των κατηγορουμένων.

    Πέντε χρόνια μετά τις καταγγελίες υπαλλήλων που έφεραν προς διερεύνηση την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών παρέπεμψε σε δίκη 14 μέλη ΔΣ από το 2012 ως το 2014.

    Παραπέμφθηκαν να καθήσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να δικαστούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως και ηθική αυτουργία σε αυτήν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου.

    Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι εκταμίευσαν πάνω από 660.000 ευρώ. Από αυτά, ποσά 426.000 ευρώ χρεώθηκαν ως βοηθήματα και τα υπόλοιπα ως δάνεια σε 572 φερόμενους ως δικαιούχους .

    Από αυτούς, οι 22 κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν εισέπραξαν τα ποσά που φέρονται να κατατέθηκαν στους λογαριασμούς τους ενώ στην εισαγγελική έρευνα που ακολούθησε συνολικά 88 υπάλληλοι με υπεύθυνη δήλωση τους, είπαν πως ούτε εκείνοι εισέπραξαν βοήθημα ή δάνειο.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πλαστογραφούσαν τις αιτήσεις για δήθεν δανειοδότηση υπαλλήλων του ΥΠΠΟ και μετά την εκταμίευση των χρημάτων, μετέτρεπαν τα δήθεν δάνεια σε βοηθήματα προς τους υπαλλήλους.

    Κατά συνέπεια, οι υπάλληλοι δεν όφειλαν τίποτα στο Ταμείο τους ώστε να υπάρχει κίνδυνος να αποκαλυφθεί ότι δεν είχαν πάρει δάνειο.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζορτζ Τσούνης: Να αντισταθούμε σε αυτούς που επιδιώκουν να χειραγωγήσουν την ιστορική μνήμη για να προωθήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες

    Ουκρανία: Το Κίεβο ενδέχεται να διακόψει τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια



    ΣΧΟΛΙΑ