• Κοινωνία

    Στο συρτάρι οι σοκαριστικές καταθέσεις των 28 αθλητριών της ενόργανης εις βάρος των προπονητών τους


    Κακοποιητικές και εξευτελιστικές συμπεριφορές, απαξιωτικές τιμωρίες, σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, σεξουαλικές παρενοχλήσεις ακόμα και σεξουαλική κακοποίηση από προπονητές τους φέρονται να περιέγραψαν οι 28 αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής που κατέθεσαν στον εισαγγελέα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

    Ωστόσο, η εισαγγελική έρευνα τέθηκε στο αρχείο! Όχι, γιατί δεν κρίθηκαν αξιόπιστες οι καταγγέλουσες αθλήτριες. Αλλά διότι τα περιγραφόμενα αδικήματα θεωρούνται πλέον παραγεγραμμένα!

    Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών επικυρώθηκε και από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Θα παραμείνουν έτσι στο συρτάρι της Δικαιοσύνης οι σοκαριστικές καταθέσεις των 28 αθλητριών της ενόργανης από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχιακές πόλεις, που φέρονται να περιέγραψαν στον εισαγγελέα ασύλληπτα περιστατικά βίας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

    «Τραβούσαν μικρά κορίτσια από τα γεννητικά όργανα για να τους δείξουν ‘πως να κάνουν σωστά την άσκηση’, άρπαζαν από τα μαλλιά αθλήτριες και τις έσερναν ενώ εκείνες έκλαιγαν ασταμάτητα, υπήρχε υποσιτισμός μέχρι λιποθυμίας, σωματική βία με κλωτσιές και σφαλιάρες, αφαιρούσαν τα προστατευτικά στρώματα κατά τη διάρκεια της άσκησης ώστε να τραυματιστεί ο αθλητής», είναι μερικές μόνο από τις βαριές καταγγελίες σε βάρος προπονητών.

    Ωστόσο, τα καταγγελλόμενα τοποθετήθηκαν χρονικά από το 1985 έως και λίγο μετά το 2000. Συνεπώς, ως πλημμεληματικές πράξεις, ο εισαγγελέας στο πόρισμα του, αναφέρει ότι πλέον έχουν παραγραφεί.

    Παραγεγραμμένη λόγω παρέλευσης 15ετίας, κρίθηκε και η μοναδική καταγγελία για αδίκημα κακουργηματικής φύσεως: η σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας, μόλις 14 ετών τότε, από προπονητή της.

    Οι 28 αθλήτριες είχαν επιλέξει να δημοσιοποιήσουν τις καταγγελίες τους, τον περασμένο Απρίλιο, με ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

    Διαβάστε επίσης:

    Συγκλονίζει η μαρτυρία της Μαρίας Παπάκου: Ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα, όλοι το ήξεραν, συνέβη και σε άλλες

    Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 74χρονο παράγοντα κολύμβησης

    Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: Σοκάρει η μαρτυρία της 30χρονης – «Φοβάμαι πολύ για την ζωή μου»



    ΣΧΟΛΙΑ