• Κοινωνία

    Στο νοσοκομείο, ως ύποπτος για κορoνοϊό, ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία Τοπαλούδη


    Ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ο 24χρονος μεταφέρθηκε αργά χθες τη νύχτα από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού στο δημόσιο νοσοκομείο, με πυρετό. Εχει ήδη υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του Covid 19 και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες. Ο νεαρός νοσηλεύεται, φρουρούμενος, σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου.

    Χθες, μέχρι τις 6 το απόγευμα, ο 24χρονος βρισκόταν ενώπιον των δικαστών του Κακουργιοδικείου της Αθήνας, όπου δικάζεται για το βιασμό, τον άγριο βασανισμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας, στη Ρόδο, πριν από 17 μήνες.

    Μάλιστα, μέχρι τις 4 το απόγευμα απολογείτο και απαντούσε στις εκατοντάδες ερωτήσεις της εισαγγελέως του δικαστηρίου. Κάποια στιγμή μάλιστα δήλωσε ότι δεν ένιωθε καλά και είπε ότι το πρωί είχε πυρετό. Και λίγο αργότερα, η εισαγγελέας τον προέτρεψε να βάλει το μπουφάν του.

    «Μανώλη τρέμεις», του είπε. «Αν κρυώνεις βάλε το μπουφάν σου κι εγώ το φοράω» και ο κατηγορούμενος το έκανε.

    Και επειδή ο νεαρός απαντούσε νωχελικά στις ερωτήσεις και φαινόταν να έχει υπνηλία, η εισαγγελέας, θεωρώντας ότι η υποτονικότητα οφειλόταν στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, του… παρήγγειλε έναν… ελληνικό καφέ για να συνέλθει.

    Την προηγούμενη ημέρα (Δευτέρα) όταν άρχισε την απολογία του, ο νεαρός δήλωσε κόπωση και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να συνεχίσει την επομένη.

    Η είδηση της μεταφοράς του Ροδίτη κατηγορουμένου στο νοσοκομείο, ως ύποπτο κρούσμα της μεταδοτικής ασθένειας, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται, όσο βέβαια και τους λοιπούς χώρους που κινήθηκε αυτές τις μέρες.΄

    Από τη Δευτέρα μέχρι και χθες, ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε μία αίθουσα με δικαστές, δικηγόρους, τον πατέρα της άτυχης φοιτήτριας, δημοσιογράφους και βέβαια, τους αστυνομικούς συνοδούς του και όσους τον φρουρούσαν.

    Δευτέρα και Τρίτη, μάλιστα, η δίκη έγινε μέσα σε μια μικρή αίθουσα του Πρωτοδικείου στην οδό Δέγλερη, όχι μεγαλύτερη των 100 τ.μ. όπου μέσα βρίσκονταν γύρω στους 20 ανθρώπους.

    Χθες η εκδίκαση της υπόθεσης μεταφέρθηκε στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας, όπου δεν έγινε καμία θερμομέτρηση κατά την είσοδο κατηγορουμένων, δικηγόρων και κοινού στην αίθουσα.



    ΣΧΟΛΙΑ