• Κοινωνία

    Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι του Παραρτήματος ΑμΕΑ στη Γλυφάδα

    • NewsRoom


    Την πλέον ενδεδειγμένη λύση προσπαθεί να βρει η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου τις τελευταίες εβδομάδες για την μετακίνηση 47 φιλοξενούμενων ηλικιωμένων του παραρτήματος ΑμΕΑ στη Γλυφάδα, ωστόσο, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, αυτό είναι αδύνατον, λόγω της αντίδρασης των εργαζομένων στο κέντρο που έχει επιλεγεί να μεταφερθούν.

    Συγκεκριμένα, προκρίνεται η μετακίνηση των περισσότερων ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στη Γλυφάδα, στο Παράρτημα της Βούλας και κάποιων εξ αυτών στα Παραρτήματα των Μελισσίων και της Δυτικής Αττικής, ως η πλέον ενδεδειγμένη προσωρινή λύση, με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (ΚΚΠΠΑ) στις 30 Αυγούστου 2019.

    Τα μέλη του ΔΣ κατέληξαν σε αυτή την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τη μη εξεύρεση κατάλληλου κτηρίου για τη μετεστέγαση των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων, παρά την πολύμηνη αναζήτηση ακινήτου για αυτό τον σκοπό και συνεκτιμώντας το γεγονός ότι, τόσο οι εγκαταστάσεις στη Βούλα, όσο και αυτές στη Δυτική Αττική και στα Μελίσσια εξασφαλίζουν την παροχή ακόμα υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους.

    Το ΚΚΠΠΑ ήταν υποχρεωμένο, βάσει δικαστικής απόφασης, ήδη από τον Ιούνιο 2018 να αποδώσει το κτήριο στους ιδιοκτήτες, καθώς αυτό πουλήθηκε. Οι εργαζόμενοι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν ενήμεροι για τις προσπάθειες της διοίκησης να εξευρεθεί λύση, καθώς και για τον κίνδυνο να υποχρεωθεί το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας στην καταβολή ποινικής ρήτρας ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες του κτηρίου.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, δεδομένης της μη ύπαρξης αξιόπιστης και κατάλληλης εναλλακτικής πρότασης, που θα διασφαλίζει το μέλλον αυτών των ανθρώπων, καθώς και των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, προκαλεί απορία η στάση συγκεκριμένων συνδικαλιστών, που παρεμποδίζουν τη διαδικασία μετεγκατάστασης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο οι 47 ηλικιωμένοι.



    ΣΧΟΛΙΑ