• Κοινωνία

    Στην Παναγία της Τήνου παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στην Κέρκυρα ο Αλέξης Τσίπρας

    • NewsRoom
    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την οικογένειά του παρακολουθεί την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Παναγία τη Μεγαλόχαρη, στην Τήνο, Μεγάλη Παρασκευή

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την οικογένειά του παρακολουθεί την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Παναγία τη Μεγαλόχαρη, στην Τήνο, Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


    Με την περιφορά του Επιταφίου, στις εκκλησίες ανά την Ελλάδα, κορυφώθηκε το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

    Στην Αθήνα, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, τελέστηκε, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου, με την πομπή να κατευθύνεται προς την πλατεία Συντάγματος, όπου έγινε η δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των πεσόντων του Έθνους. στο κενοτάφειο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου.

    Την ίδια ώρα, στην Τήνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθηκε στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας, ενώ ακολούθησε την ιερά πομπή προς την πλατεία της Παντάνασσας, όπου συγκεντρώνονται οι πέντε επιτάφιοι συναντώνται στην πλατεία της Παντάνασσας.

    Αύριο, Μεγάλο Σάββατο ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία της Τήνου και στη συνέχεια θα στείλει το Πασχαλινό του μήνυμα σε όλη την Ελλάδα.

    Την ίδια ώρα, στην Κέρκυρα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με την οικογένειά του για τις ημέρες του Πάσχα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παρακολούθησε την ακολουθία και την περιφορά του Επιτάφιου σε χωριό του νησιού, μαζί με την οικογένειά του.



    ΣΧΟΛΙΑ