• Κοινωνία

    Ποινική δίωξη και σε 5ο ηθοποιό για βιασμό κατά συρροή – Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

    Ο εισαγγελέας κάνει άσκηση ποινικής δίωξης

    Απόφαση εισαγγελέα


    Ένας 5ος ηθοποιός βρίσκεται πλέον σε θέση κατηγορουμένου για βιασμούς γυναικών, ανάμεσα τους και ανήλικες.

    Ο εισαγγελέας, μετά από πολύμηνη έρευνα, άσκησε σε βάρος του 40χρονου ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

    Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό από παλαιότερη εμφάνιση του σε σήριαλ, κατηγορείται για το βιασμό 4 γυναικών.

    Τα φερόμενα ως θύματα, μεταξύ αυτών μία ηθοποιός και η αδελφή της, τον κατήγγειλαν πέρυσι, μετά τις δεκάδες καταγγελίες για το ελληνικό #metoo.

    Οι καταγγελίες σε βάρος του 40χρονου ήταν πολύ περισσότερες. Ωστόσο, με εισαγγελική διάταξη, αρχειοθετούνται τέσσερις πράξεις.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε διαχρονική δράση. Από το 2008 έως και το 2015.

    Πλην των 4 γυναικών, για το βιασμό των οποίων ασκήθηκε δίωξη, άλλες 4 με 5 γυναίκες τον κατήγγειλαν για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά.

    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε, με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί.

    Σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά πρόσωπα, τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, εκ των οποίων δυο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ