• Κοινωνία

    Στην εισαγγελία διαβιβάζεται η δικογραφία και για δεύτερο γνωστό ηθοποιό – Ανήκει στο περιβάλλον Λιγνάδη

    • NewsRoom
    Δημήτρης Λιγνάδης: Τέλος η ανάκριση. Αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τα τρομερά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου.

    Μετά τη σύλληψη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, οι εισαγγελικές έρευνες για σεξουαλική κακοποίηση στρέφονται και σε δεύτερο ηθοποιό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ανήκει στο στενό περιβάλλον του Λιγνάδη. Μάλιστα και για αυτή την υπόθεση διενεργείται μέχρι στιγμής προανάκριση με εισαγγελική εντολή. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η δικογραφία αυτή αναμένεται να επιστρέψει άμεσα, ενδεχομένως και αύριο, στην εισαγγελία καθώς η προανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση. Στη συνέχεια, η εισαγγελία αφού εξετάσει το αποδεικτικό υλικό που θα έχει συγκεντρώσει στα χέρια της, θα αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες της.

    Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός, το όνομα του οποίου κατανομάστηκε και στην πρώτη καταγγελία του Ν.Σ. κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, φαίνεται πως θα κληθεί να καταθέσει για ξεχωριστή υπόθεση βιασμού σε βάρος του Δημήτρη Άνθη, ο οποίος έχει μιλήσει δημόσια για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.

    Όπως είχε αναφέρει ο Νίκος Σ., ο ηθοποιός βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και έδειχνε «σαν να εκτελούσε εντολές του» ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του, ήταν δηλαδή και εκείνος θύμα του σκηνοθέτη. Μόνο που ο 38χρονος Δ. Άνθης αναγνώρισε στο πρόσωπο του άνδρα αυτού τον δικό του θύτη. Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο κ. Άνθης, ο άνθρωπος αυτός που βρίσκονταν μαζί με τον Νίκο Σ. στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη τον κακοποίησε σεξουαλικά και γλύτωσε από εκείνον μόνον όταν χτύπησε το τηλέφωνο του και ο ίδιος βρήκε μια ευκαιρία να ξεφύγει.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία αυτή αναμένεται να επιστρέψει άμεσα, στην εισαγγελία καθώς η προανάκριση βαίνει προς ολοκλήρωση. Στη συνέχεια, η εισαγγελία σταθμίζοντας το αποδεικτικό υλικό που θα έχει συγκεντρώσει και θα λάβει τις αποφάσεις της.

    Τραγουδιστής κατέθεσε στον εισαγγελέα για τον Λιγνάδη

    Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως στη δικογραφία που είχαν σχηματίσει οι εισαγγελικές αρχές για τη δράση του, περιλαμβάνεται και κατάθεση τραγουδιστή – ηθοποιού, ο οποίος δεν υπήρξε θύμα του σκηνοθέτη, αλλά τον γνώριζε. Εξετάστηκε ως μάρτυρας και φέρεται να σκιαγράφησε το προφίλ και την έκνομη δράση που αποδίδεται στον κατηγορούμενο.

    Η δικογραφία για το Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται στην 19η τακτική ανακρίτρια, στην οποία και θα προωθούνται όλοι οι μάρτυρες που ενδεχομένως να θέλουν να καταθέσουν για την υπόθεση. Εφόσον υπάρξουν μηνύσεις νέων θυμάτων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προχωρήσει στην έρευνα των καταγγελιών τους η ίδια και μετά την απόφαση για άσκηση ή μη ποινικής διώξης θα διαβιβάζει τα έγγραφα στην ανακρίτρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Την υποστήριξη του Δημήτρη Λιγνάδη κατά την απολογία του αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας

    Εθνικό Θέατρο: Καμία εμπλοκή Λιγνάδη στα προγράμματα με Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους

    Δημήτρης Τσιόδρας: «Αρκετά με τη λάσπη – Ο Λιγνάδης δεν ήταν φίλος του πρωθυπουργού»



    ΣΧΟΛΙΑ