Κοινωνία

Στην αντεπίθεση η Ελένη Τουλουπάκη: Εξώδικο στον ΣΚΑΪ για «το σπίτι στην Ακρόπολη»

Ελένη Τουλουπάκη

Ελένη Τουλουπάκη


«Δεν έχω καν σπίτι κάτω από την Ακρόπολη», απαντά η Ελένη Τουλουπάκη, περνώντας στην αντεπίθεση. Έστειλε εξώδικο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Τάσο Τέλογλου, ζητώντας μία δημόσια συγνώμη για το ψευδές και συκοφαντικό – όπως το χαρακτηρίζει- ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων, σύμφωνα με το οποίο «ερωτήματα εγείρει το φορολογικό καθεστώς αγοράς διαμερίσματος κάτω από την Ακρόπολη από την Ελένη Τουλουπάκη».

Στο εξώδικο της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς κάνει λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων με την παρουσίαση ενός αφιλτάριστου ρεπορτάζ, το οποίο χαρακτηρίζει «απολύτως αναληθές και άκρως συκοφαντικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας αναφέρει στο εξώδικό της ότι το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες. Η εισαγγελέας επισημαίνει ότι για την αγορά καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3) δεν ήταν υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Η εισαγγελέας στο εξώδικο της αναρωτιέται «τι είδους συμφέροντα εξυπηρετεί η αφιλτράριστη δημοσίευση ενός αδιασταύρωτου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ σε βάρος μιας εισαγγελικής λειτουργού, η οποία υπηρετεί στη νευραλγική θέση της προϊσταμένης στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς».

Αναφέρει, επίσης, ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της από τον δημοσιογράφο που παρουσίασε το ρεπορτάζ ή άλλο δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού, προκειμένου να εξακριβωθούν τα καταγγελλόμενα και να ζητηθούν διευκρινήσεις.

Η Ελένη Τουλουπάκη ζητά άμεση επανόρθωση από το ΣΚΑΪ μέσω του σημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και μια δημόσια δήλωση συγνώμης για τα όσα «ψευδή και συκοφαντικά» παρουσιάστηκαν σε βάρος της.

Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε άλλες δικαστικές ενέργειες εναντίον του σταθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερωτηματικά για την αγορά ακίνητου 280.000 ευρώ από την Ελένη Τουλουπάκη στην Ακρόπολη


ΣΧΟΛΙΑ