ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Azerbaijan Airlines το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη στο Καζακστάν θα σταλούν στη Βραζιλία για να εξεταστούν εκεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών του Καζακστάν.
«Η ερευνητική επιτροπή (…) αποφάσισε να στείλει τους καταγραφείς πτήσεις (σ.σ. τα μαύρα κουτιά) στο Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (CENIPA) της Βραζιλίας, η οποία είναι επίσης η χώρα κατασκευής των αεροσκαφών Embraer» ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Το αεροσκάφος, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στο Γκρόζνι της Τσετσενίας, ενδέχεται να καταρρίφθηκε από ρωσικό αντιαεροπορικό πύραυλο. Από τη συντριβή του σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι.
Αμερόληπτη έρευνα ζητά η ΙΑΤΑ
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ζήτησε από την πλευρά της να γίνει μια έρευνα εις βάθος, αμερόληπτη και με διαφάνεια, για τη συντριβή του αεροσκάφους. Εφόσον αποδειχθεί ότι καταρρίφθηκε από «μαχητές», οι υπεύθυνοι θα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, τόνισε.
«Απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων» είπε ο γενικός διευθυντής του μη κρατικού οργανισμού, Γουίλι Γουόλς.
«Από σεβασμό για τους 38 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και για εκείνους που επέζησαν πρέπει να ανακαλύψουμε τα αίτια αυτής της καταστροφής και να λάβουμε μέτρα για να μην επαναληφθεί ποτέ», τόνισε. «Τα πολιτικά αεροσκάφη δεν θα πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος, σκοπίμως ή κατά λάθος, στρατιωτικών επιχειρήσεων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μια προκαταρκτική έκθεση θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα μέσα σε 30 ημέρες. «Εάν το συμπέρασμα είναι ότι η τραγωδία αυτή οφείλεται σε μαχητές, οι δράστες θα πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Η ΙΑΤΑ εκπροσωπεί περίπου 340 αεροπορικές εταιρείες που καλύπτουν σχεδόν το 80% των παγκόσμιων αερομεταφορών.
Διαβάστε επίσης:
Συντριβή αεροσκάφους στη Νότια Κορέα: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στις έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας
Κροατία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Μιλάνοβιτς προηγείται με ποσοστό άνω του 50%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης στο Mononews: Οι νοσηλευτές η πρώτη προτεραιότητα για το 2026, τι είπε για το clawback
- Η ώρα του ΚΜ για το Σύνταγμα, τι δείχνουν τα focus του Μαξίμου, το ευχαριστώ στον Παπασταύρου, το αντάμωμα των πρώην και τι άλλαξε στα τρένα
- Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.