• Κοινωνία

    Στη Μέση Ανατολή θα κατέληγαν τα «χάπια των τζιχαντιστών» που κατασχέθηκαν στον Πειραιά

    • NewsRoom


    Σε χώρες της Μέσης Ανατολής θα κατέληγε η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών χαπιών captagon, που εντοπίστηκε μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο στον Πειραιά, προερχόμενο από τη Λατάκεια της Συρίας.

    Ειδικότερα, ύστερα από τη συνεργασία που αναπτύχθηκε με την ομόλογη Τουρκική Υπηρεσία, προέκυψε η μεταφορά, μέσω θαλάσσης, κοντέινερ με ράβδους μολύβδου, το οποίο είχε ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου 2018, με εταιρεία διεθνών μεταφορών από την Λατάκεια Συρίας με προορισμό την Κροατία και ενδιάμεσο σταθμό το Λιμάνι του Πειραιά.

    Το συγκεκριμένο κοντέινερ εντοπίστηκε στην περιοχή του Ικονίου Περάματος και ελέγχθηκε με τη συνδρομή κατά περίπτωση του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και του ΣΔΟΕ.

    Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν κατανεμημένες σε 24 παλέτες, 544 ράβδοι μολύβδου, εντός των οποίων είχε κρυφτεί μεγάλη ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών (captagon).

    Μέχρι στιγμής έχει ελεγχθεί το 1/3 των ράβδων και έχει κατασχεθεί ποσότητα 1.000.000 δισκίων περίπου.

    Σημειώνεται πως το ναρκωτικό χάπι captagon έγινε γνωστό από την ευρεία χρήση που έκαναν τα μέλη του ISIS και θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως ένα ιδιαίτερα ισχυρό «έκσταση της Ανατολής».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Eurostat: «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία παραμένει η Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Συναγερμός στη Γαλλία: Χάθηκε από τα ραντάρ ένα Mirage 2000



    ΣΧΟΛΙΑ