• Κοινωνία

    Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

    • NewsRoom

    Φωτογραφία αρχείου


    Προφυλακιστέος ο δράστης

    Στη φυλακή οδηγείται, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με το τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

    Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο 45χρονος δράστης της αποτρόπαιης επίθεσης εις βάρος υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης.

    Για περίπου 4 ώρες έμεινε ο 45χρονος στο δικαστικό Μέγαρο της Κοζάνης, όπου υπήρχε ισχυρότατη αστυνομική δύναμης.

    Σε κρίσιμη κατάσταση οι τραυματίες

    Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο ένας εκ των τριών τραυματιών που δέχθηκαν χθες επίθεση με τσεκούρι από έναν δράστη που εισέβαλε στη ΔΟΥ Κοζάνης.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο 56χρονος εφοριακός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά τα τραύματα που φέρει από την επίθεση που δέχθηκε. Σημειώνεται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες είναι γυναίκες, επίσης εργαζόμενες στην ΔΟΥ Κοζάνης.

    Ο 56χρονος άνδρας έχει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη, όπου οι γιατροί προσπαθούν να κρατήσουν σταθερή, προς το παρόν, την κατάστασή του.

    Την ίδια ώρα, οι δύο γυναίκες που δέχτηκαν την επίθεση από τον άνδρα με το τσεκούρι, έχουν τραυματιστεί σοβαρά και η μία εξ αυτών, σύμφωνα με το kozanimedia, κινδυνεύει να χάσει το ένα της μάτι. Η 66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους. Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

    Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση, καθώς ένας ένας οι αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης καταθέτουν στις αστυνομικές αρχές όσα είδαν. Πιο συγκεκριμένα, άνθρωποι που ήταν παρόντες την ώρα της επίθεσης, έμειναν σοκαρισμένοι, ενώ άλλοι άρχισαν να τρέχουν από τον φόβο τους.

    Ο δράστης χτύπησε τους τρεις εφοριακούς, στη συνέχεια, όμως, τον ακινητοποίησαν ο προϊστάμενος και ένας ακόμη υπάλληλος, πριν τον συλλάβει η αστυνομία. Όπως ανέφερε μάρτυρας, ο δράστης «μπήκε απλά μέσα με το τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει χωρίς να πει λέξη». Άλλοι ανέφεραν πως ήταν «ψυχρός και αποφασισμένος να σκοτώσει».

    Όπως επικαλέστηκαν αυτόπτης μάρτυρες, ο δράστης μπήκε στη ΔΟΥ έχοντας την τσάντα του, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία τους εργαζόμενους.

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ανταποκριτής της ΕΡΤ, ο 45χρονος δράστης δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του ανήκει σε ΔΟΥ της Αττικής. Αυτό προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά για τους λόγους που έκανε την επίθεση. Προς το παρόν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δράστης δεν συνεργάζεται με την αστυνομία και δεν έχει πει το παραμικρό για το τι τον ώθησε στο να κάνει αυτή την επίθεση.

    Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ, που μίλησε στο Kozanimedia, ο δράστης τις τελευταίες ημέρες πήγαινε συχνά στο κτίριο χωρίς λόγο και είχε συνομιλίες με εργαζομένους, τους οποίους και ενοχλούσε. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για φθορές σε ΑΤΜ και δύο παρκόμετρα.

    Κατά την σύλληψή του, γύρισε με ειρωνικό ύφος και είπε: «τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Κικίλα

    Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών που νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στο χώρο δουλειάς τους.

    Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.



    ΣΧΟΛΙΑ