• Κοινωνία

    Άνεργος ο υπάλληλος της εφορίας Κοζάνης που αφόπλισε τον 45χρονο με το τσεκούρι στην επίθεση του 2020

    • Βασίλης Τσεκούρας


    Σε μια αποκάλυψη – σοκ προχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο Διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης για έναν εκ των υπαλλήλων της εφορίας που τον Ιούλιο του 2020 είχαν δεχθεί άγρια επίθεση με τσεκούρι από έναν 45χρονο μέσα στον κτήριο της εφορίας Κοζάνης.

    Ο 45χρονος είχε εισβάλει στη ΔΟΥ κρατώντας τσεκούρι, με το οποίο τραυμάτισε σοβαρά τρεις υπαλλήλους που εργάζονταν εκείνη την ώρα στην εφορία της πόλης. Τα χειρότερα αποτράπηκαν χάρη στην επέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ, Γιάννη Ποδιώτη και δύο υπαλλήλων, του Παναγιώτη Παρίση και της Αλεξάνδρας Μπάτση, οι οποίοι αφόπλισαν τον δράστη, κρατώντας τον στο έδαφος μέχρι να καταφθάσουν οι αστυνομικές αρχές.

    Ο ένας εκ των τριών υπαλλήλων, όμως, ο 56χρονος Πέτρος Ξανθόπουλος κατέληξε τον περασμένο Φεβρουάριο έπειτα από πολύμηνη νοσηλεία, ωστόσο και οι υπόλοιποι χρειάστηκε να νοσηλευτούν για αρκετό χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

    Έληξε η σύμβαση εργασίας

    Πριν από λίγες ημέρες ο διευθυντής της ΔΟΥ, Γιάννη Ποδιώτη σε εκδήλωση αποκάλυψε πως ο ένας εκ των υπαλλήλων που αντιμετώπισαν τον 45χρονο δράστη, ο Παναγιώτης Παρίσης, κατέληξε άνεργος, αφού εργαζόταν ως συμβασιούχος.

    Παρά την αυτοθυσία του να προστατέψει τους συναδέλφους του και τους πολίτες που βρίσκονταν μέσα στη ΔΟΥ, ουδείς σκέφτηκε να ανανεώσει τη σύμβαση εργασίας του, η οποία έληξε στις 31 Μαρτίου του 2021. Ο εν λόγω υπάλληλος μπαίνει ήδη στον τρίτο μήνα ανεργίας, αν και θα περίμενε κανείς, να ανταμειφθεί για τη συμβολή του στη σύλληψη του 45χρονου με το τσεκούρι.

    Κυβερνητική σύσκεψη για να βρεθεί λύση

    Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά την αναφορά του διευθυντή της ΔΟΥ Κοζάνης, κινητοποιήθηκε το οικονομικό επιτελείο και μάλιστα, ήδη βρίσκονται σε στενή επαφή για το θέμα οι Υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αλλά και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, ότι αναζητείται η εργασιακή «φόρμουλα» για τον συγκεκριμένο, άνεργο υπάλληλο.



    ΣΧΟΛΙΑ