• Κοινωνία

    Στέλλα Κυριακίδου για Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Ασφαλής και ελεύθερη κυκλοφορία το κακλοκαίρι

    • Newsroom
    AstraZeneca: Συμφωνία με την ΕΕ για την παράδοση επιπλέον 200 εκατ. δόσεων

    Στέλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας


    Η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου κατά την ομιλία της στην επιτροπή υγείας της Μπούντεσταγκ, τόνισε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό θα διασφαλίσει τις ελεύθερες μετακινήσεις:

    «Είμαι πολύ χαρούμενη που χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την πρότασή μας για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19. Αυτό θα διευκολύνει την ασφαλή, ελεύθερη κυκλοφορία το καλοκαίρι».

    Επίσης σημείωσε ότι μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί πάνω από 240 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων στα κράτη-μέλη, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια.

    «Η στρατηγική μας για τα εμβόλια είναι ένα μοναδικό παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», επισήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος αναφερόμενη ωστόσο στις «δυσκολίες και τις κριτικές» που δέχτηκε η ΕΕ. Όσον αφορά στον στόχο του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τον Ιούλιο, η Στέλλα Κυριακίδου υπογράμμισε ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτό το όριο.

    Επίσης, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν στην Γερμανία σχετικά με τη στρατηγική εμβολιασμού της ΕΕ, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι φυσιολογικό, όταν οι προσδοκίες και τα διακυβεύματα είναι τόσο υψηλά, όταν η καθημερινή ζωή και οι οικονομίες έχουν διαταραχθεί εντελώς» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της «για τη σταθερή υποστήριξη σχεδόν όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας στην αρχή ότι πρέπει να το κάνουμε αυτό μαζί στο πνεύμα της αλληλεγγύης».

    Διαβάστε ακόμα:

    Κομισιόν: Τρεις οι τύποι του ψηφιακού πιστοποιητικού για την ελεύθερη μετακίνηση – Σε ισχύ από 1η Ιουλίου

    Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Προς το παρόν αδιέξοδο στην ΕΕ – Δωρεάν τεστ θέλει το Ευρωκοινοβούλιο

    Ευρωκοινοβούλιο: Συμφωνία για το πράσινο πιστοποιητικό

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ