F

Πολιτική

Κεραμέως: Τι απαντά στις αντιδράσεις για τα ΑΕΙ – Τι θα γίνει με την Γ’ Λυκείου

  • NewsRoom
Νίκη Κεραμέως: Δεν αρκούν οι έως στιγμής εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών – Θέλουμε αποφοίτους, όχι εισαχθέντες

Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας


Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν μαθήματα μόλις δώσουν το «πράσινο φως» οι ειδικοί

Προτεραιότητα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, την επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στα θρανία, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η ίδια, ωστόσο, δεν προσδιόρισε χρονικά πότε θα συμβεί αυτό.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί με τους ειδικούς», τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι η πορεία προς την κανονικότητα γίνεται βήμα – βήμα.

Ειδική αναφορά έκανε η υπουργός στην Γ’ Λυκείου, τονίζοντας ότι προφανώς υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα, προχωρά πολύ καλά η τηλεκπαίδευση και έχουν γίνει ενέργειες για περιορισμό ύλης για πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ, μόλις δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί, είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα ευθύς αμέσως.

Εξηγώντας γιατί δεν ξεκινούν μαθήματα μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, η κα Κεραμέως δήλωσε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης, αλλά οι καθηγητές είναι οι ίδιοι και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Τι θα ισχύσει για την ομάδα προστασίας των πανεπιστημίων αλλά και τους αιώνιους φοιτητές

Η υπουργός σχολίασε, παράλληλα, τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά με τολμηρές ενέργειες το μεταρρυθμιστικό της έργο, για να δώσει στα παιδιά το πανεπιστημιακό περιβάλλον που τους αξίζει.

Διερωτήθηκε «τι ακριβώς θέλουν» όσοι αντιδρούν στις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, λέγοντας ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και δεκαετίες, με πλέον σοκαριστικό περιστατικό την ταμπέλα που κρέμασαν στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την ειδική ομάδα προστασίας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι θα αποτελείται από αστυνομικούς που θα διαθέτει η Πολιτεία, οι οποίοι θα λάβουν ειδική εκπαίδευση, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, ενώ θα φορούν και ειδική στολή.

Η ομάδα αυτή θα έχει παρουσία μέσα σε λίγα Πανεπιστήμια, στα οποία υπάρχει έντονο πρόβλημα και θα δρα προληπτικά, αλλά και για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας.

Για την ελεγχόμενη είσοδο στα Πανεπιστήμια τόνισε ότι πρόκειται για μια πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλά ιδρύματα διεθνώς, πως είναι ένα αίτημα χρόνων και δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να μείνει η χώρα στο χθες,

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε, τέλος, ότι με τις αλλαγές που προωθούνται δίνεται τέλος στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, ενώ για εκείνους που ήδη φοιτούν, ο χρόνος ξεκινά να κυλά από τώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Κρήτη: Βρέθηκε η 17χρονη Μάγια που είχε εξαφανιστεί από τις 7 Ιανουαρίου

Κατολίσθηση στον Ισθμό Κορίνθου: Κλειστός ο σταθμός (pics)

H Σοφία Μπεκατώρου μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη: Του είπα όχι, του επανέλαβα ότι δεν θέλω να προχωρήσω, όμως δε σταμάτησε

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ