• Κοινωνία

    Σταύρος Ψυχάρης: Στις 9 Οκτωβρίου η ημέρα της κρίσεως για τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο εκδότη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • NewsRoom


    Στις 9 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο εκδότη, Σταύρο Ψυχάρη, και τα δέκα στελέχη της τράπεζας Alpha Bank που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στον τότε επικεφαλής του ΔΟΛ κατά την περίοδο 2010-2017.

    Ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει αλλά εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του, κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, την οποία φέρονται να διέπραξαν τα τραπεζικά στελέχη.

    Η εισαγγελέας της έδρας, πάντως, στην αγόρευσή της έχει προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για τα επίμαχα δάνεια, αλλά και τις τροποποιήσεις των δανειακών συμβάσεων, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε ζημία για την τράπεζα.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, οι ενέργειες των τραπεζικών στελεχών ήταν σύννομες, ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται στις περιπτώσεις μεγάλων δανειοληπτών με στρατηγική θέση στον τομέα τους, με δεδομένο ότι ο Σταύρος Ψυχάρης μέχρι το 2010 ήταν συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις.

    Επιπλέον, αναφερόμενη στον εκδότη, η εισαγγελική λειτουργός είπε ακόμη ότι δεν είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τους συγκατηγορούμενούς του, πλην των τυπικών συναλλαγών που είχε στην τράπεζα.



    ΣΧΟΛΙΑ