• Κοινωνία

    Σταμπουλίδης: «Ανοίγει» η διαδημοτική μετακίνηση από την επόμενη βδομάδα – Χωρίς SMS στα καταστήματα εστίασης

    • NewsRoom


    Επιπλέον απελευθέρωση των περιοριστικών μέτρων αναφορικά με τις μετακινήσεις προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης

    Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Σταμπουλίδης έδωσε διευκρινίσεις για το καθεστώς λειτουργίας της εστίασης, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης μήνυμα για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης.

    «Οι καταναλωτές ήταν προσεκτικοί τις προηγούμενες ημέρες και χθες, Κυριακή των Βαΐων, διότι όλοι έχουμε καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο και η αγορά πρέπει να μείνει ανοιχτή», προέταξε.

    Επίσης, ανέφερε ότι τα καταστήματα εστίασης, για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. Μάλιστα, σχολίασε και τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 23:00 από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δεν θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση.

    «Εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτή την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα», σημείωσε.

    Τι είπε για self tests, γάμους και δεξιώσεις

    Σχετικά με τα self tests, «είναι στη διάθεση επιχειρήσεων και εργαζόμενων, ενώ παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στις πιο παραγωγικές ηλικίες».

    Όσο για την επιβάρυνση των επιχειρηματιών, όχι μόνο για τα δικά τους self tests, αλλά και για ένα από τα δύο self tests την εβδομάδα που υποχρεούνται να κάνουν οι υπάλληλοι τους, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είπε ότι «το άνοιγμα της επιχείρησης παράγει υπεραξία και επομένως θα πρέπει και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων να αναλάβουν ένα κόστος της υποχρέωσης που έχουν και απέναντι στους πελάτες τους και απέναντι στο προσωπικό για ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων».

    Ερωτηθείς για τους γάμους και τις δεξιώσεις, τόνισε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι τελειώσαμε με τον κορονοϊό».

    Διαβάστε ακόμη:

    Γεωργιάδης: Δεν τίθεται θέμα προστίμου από τη στιγμή που θα ανοίξει η εστίαση

    Σταμπουλίδης: Διευκρινίσεις για το άνοιγμα της αγοράς – Τι ισχύει για mall και εστίαση

    Νίκος Παπαθανάσης: Θα συνεχιστεί η ενίσχυση στην επιχειρηματικότητα

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ