• Κοινωνία

    Σωματεία ΥΠΠΟΑ: 24ωρη απεργία στις 25/4 κατά του νόμου για τα Μουσεία

    • NewsRoom


    Εικοσιτετράωρη απεργία την Τρίτη 25 Απριλίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 12.00, προκήρυξε το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του Συντονισμού Σωματείων εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα Μουσεία.

    Ο Ενιαίος Σύλλογος, με ανακοίνωσή του, καλεί μεταξύ άλλων τα μέλη του “να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην απεργία/αποχή από όλα τα καθήκοντα που συνδέονται με την εφαρμογή του ν. 5021/2023, την οποία έχει προκηρύξει από κοινού με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του ΥΠΠΟΑ και η οποία ισχύει μέχρι τις 28/4”. Παράλληλα, “αποφασίζει την, από κοινού με τα άλλα σωματεία του Συντονισμού Σωματείων εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ, προσφυγή του Ενιαίου Συλλόγου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αντισυνταγματικότητα του ν. 5021/2023”.

    Στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρεται και στον διορισμό των “Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Διευθυντών στα πέντε Κρατικά Μουσεία τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να λειτουργήσουν ως ΝΠΔΔ”, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “η μεγάλη αριθμητικά παρουσία στα ΔΣ των Μουσείων παραγόντων του τουριστικού και κατασκευαστικού τομέα τής οικονομίας, υπογραμμίζει την αγοραία κατεύθυνση που θέλει η κυβέρνηση να δώσει στα Μουσεία, απομακρύνοντάς τα από τον μορφωτικό, κοινωνικό και επιστημονικό προορισμό τους”.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη Μάτι: «Δεν μπορούσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να υλοποιήσει οργανωμένη απομάκρυνση», κατέθεσε πραγματογνώμονας



    ΣΧΟΛΙΑ