• Κοινωνία

    Σεισμός: 76 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική

    • NewsRoom
    Τραγωδία στην Πιερία: Νεκρή 55χρονη παιδίατρος από την κακοκαιρία


    Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί έως τώρα 76 κλήσεις συνολικά για παροχή βοήθειας και απεγκλωβισμούς ατόμων, λόγω του σεισμού, στην περιοχή της Αττικής.

    Ειδικότερα, οι 45 κλήσεις αφορούν σε παροχή βοήθειας και οι 31 σε απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, όταν διακόπηκε το ρεύμα.

    Σημειώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός ατόμου στα περιστατικά που έχει επιληφθεί έως τώρα η Πυροσβεστική.

    Συνεδριάζει το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων

    Στις 16:30 θα συνεδριάσει για προληπτικούς λόγους στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να γίνει αποτίμηση μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική και σχεδιασμός δράσης των συναρμόδιων φορέων.

    Τριανταμία κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για εγκλωβισμό ατόμων σε ανελκυστήρες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας την ώρα του σεισμού, λόγω διακοπής ρεύματος. Τριάντα κλήσεις έχουν γίνει στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας για μάρμαρα που είχαν ξεκολλήσει σε σπίτια ή για σοβάδες, σε όλο το λεκανοπέδιο χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί.

    Έχουν καταρρεύσει τέσσερα ή πέντε ακατοίκητα σπίτια σε Πειραιά, Αιγάλεω και Μοναστηράκι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ενημερωθείτε εδώ για την σεισμική δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ