• Κοινωνία

    ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πόρισμα για τα Τέμπη

    Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)

    Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)


    Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το πόρισμα του για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

    Σε μια συμβολική κίνηση, 4 βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής παρέδωσαν το πόρισμα στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προκειμένου αυτό να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή της Λάρισας που διερευνά την υπόθεση.

    Οι Β.Κόκκαλης, Αλ. Αυλωνίτης, Δ. Καλαματιανός και Γ. Σαρακιώτης προσήλθαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη 1 το μεσημέρι.

    Ωστόσο χρειάστηκε να περιμένουν για περίπου μια ώρα καθώς η προσέλευση τους συνέπεσε με τηλεφώνημα-φάρσα για τοποθέτηση βόμβας.

    Το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη καταλήγει σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζήτησε από την Επιτροπή, με ερμηνευτική της δήλωση να διευκρινήσει, πως τα αδικήματα υπουργών τελούμενα δια παραλείψεως δεν εξετάζονται από τη Βουλή αλλά από την τακτική Δικαιοσύνη.

    Σε δηλώσεις τους στους δημσοιογράφους οι 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως κατέθεσαν το πόρισμα που συνέταξαν προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή που διενεργεί την ανάκριση για την υπόθεση των Τεμπών και πρόσθεσαν πως ζητούν την άρση ασυλίας του Κ. Καραμανλή.

    Παράλληλα, επισήμαναν πως όλοι οφείλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική Δικαιοσύνη και πως πρέπει να διευρευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων υπουργών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη με 15 επιβαίνοντες

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ξανά στο εδώλιο για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας

    Καιρός: Με βρoχές η Τρίτη – Στους 20 βαθμούς το θερμόμετρο



    ΣΧΟΛΙΑ