• Κοινωνία

    Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Ξανά στο εδώλιο για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της τότε 12χρονης αθλήτριας του

    Ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό της τότε 12χρονης αθλήτριάς του


    Ξανά στο εδώλιο για τον βιασμό της τότε ανήλικης αθλήτριας του κάθεται ο 40χρονος προπονητής της ιστιοπλοΐας, στην πρώτη υπόθεση του ελληνικού #MeToo. Ο κατηγορούμενος ακούει σήμερα το κατηγορώ της καταγγέλλουσας, η οποία καταθέτει κεκλεισμένων των θυρών στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

    Πρωτόδικα ο προπονητής είχε αθωωθεί με οριακή πλειοψηφία από την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

    Ωστόσο, ο εισαγγελέας διαφώνησε με την αθώωσή του για τον βιασμό. Άσκησε έφεση κι έτσι ο 40χρονος ξαναδικάζεται και για αυτή την κατηγορία.

    Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο προπονητής της την κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 12 ετών και την απειλούσε για να μην μιλήσει στους γονείς της.

    Η νεαρή γυναίκα υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι στο οποίο διαφώνησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

    Υποστήριξε ότι δεν μπορεί να επικαλείται προσωπικά της δεδομένα, καθώς έχει δημοσιοποιήσει σε συνεντεύξεις της τη μαρτυρική της κατάθεση, ενώ αναφέρθηκε σε ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η νεαρή φέρεται να μιλάει για τη σεξουαλική κακοποίησή της.

    Η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μηνύτρια για το ντοκιμαντέρ:

    Καταγγέλλουσα: Δεν έχω μιλήσει στα ΜΜΕ ούτε στα κανάλια.

    Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ.

    Καταγγέλλουσα: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομερειες. Είναι ένα γενικό πλαίσιο που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.

    Ο 40χρονος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως είχε σχέση με την ανήλικη, σε γνώση των γονέων της.

    Διαβάστε επίσης:

    Αίγινα: Σύλληψη 36χρονου μετά από καταγγελία ότι βίαζε την κόρη της συντρόφου του



    ΣΧΟΛΙΑ