• Κοινωνία

    Συνελήφθη ο δολοφόνος του Μυκονιάτη επιχειρηματία μπον βιβέρ Μίμη Ζουγανέλη

    Μίμης Ζουγανέλης


    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο 41χρονος Πολωνός που σκότωσε και λήστεψε τον 73χρονο επιχειρηματία, Μίμη Ζουγανέλη στη Μύκονο.

    Ο αλλοδαπός συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην Καλλιθέα, όπου τον εντόπισε ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής να κινείται με αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε μαζί του και ένας 40χρονος ομοεθνής του.

    Προτού προλάβει να αντιδράσει, οι αστυνομικοί μπλόκαραν το όχημα και του πέρασαν χειροπέδες.

    Υπενθυμίζεται ότι ήταν τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο επιχειρηματίας μπον βιβέρ της Μυκόνου και προσωπικός φίλος του Αριστοτέλη Ωνάση βρέθηκε νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού του στο Γλυφάδι Μυκόνου.

    Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι στην είσοδο του σπιτιού του και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον. Όταν ο 73χρονος επιχειρηματίας έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, τον έβαλαν μέσα στο σπίτι προκειμένου να τους αποκαλύψει που βρίσκονταν το τεράστιο χρηματικό ποσό. Αφού ο Μίμης Ζουγανέλης τους υπέδειξε το σημείο, οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι και τον εγκατέλειψαν νεκρό στην μπανιέρα.

    Ο 41χρονος Πολωνός είχε συλληφθεί για τη δολοφονία Ζουγανέλη στις 5 Οκτωβρίου του 2010 στη Μύκονο, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια και οδηγήθηκε στις φυλακές Δομοκού.

    Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2009 πήρε άδεια και εξαφανίστηκε. Λόγω της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου κακοποιού, η Ασφάλεια έστησε ειδική ομάδα προκειμένου να τον συλλάβει.



    ΣΧΟΛΙΑ