• Κοινωνία

    Συνεχίζεται ο άστατος καιρός

    Καιρός: Συννεφιά, σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες


    Στα δυτικά και τα βόρεια, θα εμφανιστούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Στα υπόλοιπα μέρη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

    Αττική

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη

    Θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στη Μακεδονία θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

    Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν μετά το μεσημέρι να είναι κατά τόπους έντονα. Στη δυτική Πελοπόννησο, θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

    Στη Θεσσαλία θα εμφανιστούν νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικούς όμβρους, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

    Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός. Από το απόγευμα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

    Θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Παρασκευή

    Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα πιθανόν στα ηπειρωτικά να είναι τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



    ΣΧΟΛΙΑ