• Κοινωνία

    Συναγερμός στην Ορεστιάδα: Εντοπίστηκε οπλοβομβίδα σε πολυκατοικία – Εκκενώνονται διαμερίσματα

    • Λέλα Βόρρη


    Συναργεμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στις  Αστυνομικές Αρχές της Ορεστιάδας, μετά από τον εντοπισμό οπλοβομβίδας σε υπόγειο πολυκατοικίας στον οικισμό Παλιννοστούντων.

    Η οπλοβομβίδα εντοπίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

    Από την Αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να την  τοποθέτησε κάποιος  εκεί ή να έχει κλαπεί από κάποια στρατιωτική μονάδα της περιοχής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το αντιαρματικό βλήμα φαίνεται να είναι εξωτερικά αλλοιωμένο, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος έκρηξης, με τους ενοίκους της περιοχής να εκκενώνουν τα διαμερίσματα τους.

    Η ΕΛ.ΑΣ καθώς και δυνάμεις του Στρατού έσπευσαν αμέσως στο σημείο της περιοχής λαμβάνοντας τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, έτσι ώστε οι ένοικοι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, μέχρι την πλήρη απομάκρυνση της οπλοβομβίδας που είναι αμερικάνικης προέλευσης.

    Μάλιστα στο σημείο έχει φτάσει ασθενοφόρο αλλά και δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για προληπτικούς λόγους.

    Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κληθεί και ειδικός πυροτεχνουργός της ομάδας EOD για να αναλάβει την μεταφορά του συγκεκριμένου αντιαρματικού βλήματος, αφού να γίνει προσπάθεια απενεργοποίησης του μέσα στο σπίτι αποκλείεται.

    Για την εκκένωση περιμένουν να έρθει επίσημο έγγραφο από τον Στρατό γιατί είναι κατοικημένη περιοχή, ενώ το ΕΚΑΒ δεν δέχεται να στείλει ασθενοφόρο επειδή δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο και δεν στέλνει σε τέτοια περιστατικά, καθώς δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

    Διαβάστε επίσης

    Έγκλημα στην Καβάλα: Σκότωσε τη γιαγιά του στο ξύλο για ένα ποτήρι νερό



    ΣΧΟΛΙΑ