• Κοινωνία

    Συναγερμός στην Καλιφόρνια: Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ με 4 νεκρούς και πολλούς τραυματίες

    • NewsRoom
    πυροβολισμοι καλιφορνια φετσιβαλ


    Τουλάχιστον 3 νεκροί και πολλοί τραυματίες – Νεκρός και ο ένας δράστης

    Δύο ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ σε φεστιβάλ σκόρδου στην περιοχή του Γκιλρόι της Καλιφόρνια, περίπου 48χλμ νότια του Σαν Χοσέ, τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος), σκοτώνοντας τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας 15.

    Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ένα μόλις τριών ετών αγοράκι.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, μάρτυρες αναφέρουν πως είδαν πολλά άτομα να βρίσκονται στο έδαφος από τις σφαίρες.

    Το CNN στις 06:45 ώρα Ελλάδας, ανέφερε πως έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός, καθώς και δεκάδες τραυματίες, ενώ λίγο αργότερα πληροφορίες ανέφεραν πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 3.

    Η αστυνομία στο Γκιλρόι επιβεβαίωσε πως υπάρχουν πολλά θύματα, ενώ προτρέπει τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή.

    Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC, ο ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας.

    Σοκάρουν οι μαρτυρίες

    Μάρτυρας μιλώντας στο NBC ανέφερε πως αισθάνθηκε μια σφαίρα να περνά δίπλα από το κεφάλι του και όταν γύρισε και είδε έναν άνθρωπο στο έδαφος, άρχισαν όλοι να τρέχουν πανικόβλητοι.

    Άλλος είδε ένα παιδί να πέφτει στο έδαφος από σφαίρα και τον κόσμο να πηδάει φράχτες για να γλιτώσει.

    Μία γυναίκα που ήταν μπροστά στους πυροβολισμούς, είπε στο CNN, πως όλα έγιναν γρήγορα, καθώς ο δράστης κρατούσε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

    «Έβλεπα παντού αίμα γύρω μου. Δεν έχω δει τόσο αίμα στη ζωή μου. Υπήρχαν εκατοντάδες κόσμου, ανάμεσά τους και παιδιά. Περνούσαμε μια υπέροχη μέρα και έγινε αυτό.

    Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι πυροτεχνήματα, αλλά αμέσως είδαμε κόσμο να τρέχει».

    Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τον κόσμο να απομακρύνεται από την περιοχή. Το φεστιβάλ ήταν στην τρίτη και τελευταία του ημέρα.

    Όσον αφορά τον ένα δράστη, μάρτυρας κατέθεσε στο CNN, πως ήταν λευκού χρώματος και έβγαλε ένα όπλο, το οποίο γέμισε και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

    Το φεστιβάλ είναι ένα από τα μεγαλύτερα που γίνονται με τρόφιμα, στις ΗΠΑ. Δυστυχώς οι ένοπλες επιθέσεις σε φεστιβάλ συμβαίνουν κάθε χρόνο.

    Πέρυσι στο Νιου Τζέρσεϊ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ νωπές είναι οι μνήμες από την επίθεση στο Λας Βέγκας το 2017 όπου 58 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 500 τραυματίστηκαν.

    Υπολογίζεται ότι το φεστιβάλ στην Καλιφόρνια συγκεντρώνει κάθε χρόνο 80.000 άτομα μέσα στο τριήμερο.

    Για το περιστατικό έκανε Tweet και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.



    ΣΧΟΛΙΑ