• Κοινωνία

    Συναγερμός στην Ιαπωνία: Χάος στα αεροδρόμια λόγω πανίσχυρου τυφώνα – Ακυρώνουν πτήσεις

    (Πηγή: REUTERS/Issei Kato)


    Η Ιαπωνία ετοιμάζεται για ένα δεύτερο πλήγμα από τον τυφώνα Λαιν μέσα σε μια εβδομάδα, με τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώνουν πτήσεις και τις σιδηροδρομικές εταιρείες να προειδοποιούν για ακυρώσεις δρομολογίων.

    Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στην στεριά την Τρίτη στην κεντρική Ιαπωνία κοντά στην Οσάκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της χώρας.

    Παράλληλα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ζήτησε μέτρα από την πολιτεία ενάντια στις έντονες βροχοπτώσεις, τις κατολισθήσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

    Η Japan Airlines, ανακοίνωσε το απόγευμα ότι ακύρωσε 19 πτήσεις εσωτερικού για τη Δευτέρα λόγω καταιγίδας, ενώ αναμένονται περισσότερες ενημερώσεις από αύριο.

    Την ίδια στιγμή, οι περιφερειακοί φορείς εκμετάλλευσης των τρένων υψηλής ταχύτητας της Ιαπωνίας, Central Japan Railway και West Japan Railway, προειδοποίησαν ότι θα μπορούσαν να διακόψουν εντελώς τη λειτουργία σε τμήματα του συστήματός τους την Τρίτη, ενώ δήλωσαν ότι πιθανές είναι οι καθυστερήσεις και αναστολές τη Δευτέρα και την Τετάρτη.

    Από το απόγευμα της Κυριακής, ο τυφώνας βρισκόταν περίπου 320 χιλιόμετρα νότια του νησιού Hachijojima της Ιαπωνίας και κινούνταν βορειοδυτικά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

    Ο Typhoon No. 7, όπως ονομάζεται στην Ιαπωνία, προκαλεί ανέμους περίπου 144 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να εμφανιστεί στην στεριά σε ένα σημείο στο κέντρο του κύριου νησιού της Ιαπωνίας – μια βαριά βιομηχανική περιοχή με μεγάλα εργοστάσια αυτοκινήτων – πριν στραφεί βόρεια προς το Χοκάιντο.

    Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες, ένας άλλος τυφώνας, ο Khanun πέρασε από την ίδια περιοχή της Ιαπωνίας, καθοδόν προς τη Νότια Κορέα, αναγκάζοντας το κλείσιμο εργοστασίων αυτοκινήτων και προκαλώντας εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές ρεύματος.

    Διαβάστε επίσης: 

    Χαβάη: Στους 93 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές



    ΣΧΟΛΙΑ