• Κοινωνία

    Συναγερμός στην Αχαΐα: Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού- Στα όρια ασφαλείας ο ποταμός Πείρος

    • NewsRoom

    Πείρος Ποταμός


    Σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκύπτουν μετά το νέο κύμα κακοκαιρίας – εξπρές, που πλήττει σήμερα την χώρα, με το όνομα «Ετεοκλής».

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απειλητική άνοδος της στάθμης του νερού στον Πείρο ποταμό στην Αχαΐα, που έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να παρέμβουν.

    Oπως αναφέρει το patrastimes.gr σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στην Αχαΐα, καθώς το ύψος της στάθμης του νερού στον ποταμό Πείρο έχει ανέβει επικίνδυνα, αγγίζοντας τα όρια ασφάλειας, ενώ η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, μάλιστα, ο ποταμός μεταφέρει λάσπη, αλλά και μπάζα.

    Ορατός διαφαίνεται ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού, στο Δήμο της Δυτικής Αχαΐας, στο ύψος της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας –Πυροσβεστικής και Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας.



    ΣΧΟΛΙΑ