• Κοινωνία

    Συναγερμός σε γηροκομείο στα Ιωάννινα: Σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι θετικοί στον κορονοϊό – Έκκληση για βοήθεια

    • NewsRoom
    Συναγερμός σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη – Τουλάχιστον 30 κρούσματα κορονοϊού

    Φωτογραφία Αρχείου Πηγή: REUTERS/Flavio Lo Scalzo


    Συναγερμός έχει σημάνει στα Ιωάννινα, καθώς κατόπιν διενέργειας τεστ κορονοϊού, σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι βρέθηκαν θετικοί.

    Οι υπεύθυνοι της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς σε σύνολο 56 τροφίμων, εντοπίστηκαν 46 κρούσματα κορονοϊού.

    Μιλώντας στο epiruspost.gr, ο ιδιοκτήτης του Γηροκομείου απηύθυνε έκκληση, επισημαίνοντας ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος για τη μεταφορά των ηλικιωμένων σε νοσοκομείο, την ώρα που παραμένουν χωρίς περίθαλψη και φροντίδα. Όπως έγινε γνωστό, η διαδικασία μεταφοράς των τροφίμων σε νοσοκομεία έχει ήδη ξεκινήσει, την ώρα που κάποιοι άλλοι παραμένουν εντός του γηροκομείου και λαμβάνουν την φροντίδα των εργαζομένων που έχουν απομείνει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

    Ειδικότερα, μέχρι στιγμής, από τους 56 θετικούς, 21 ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Άλλοι 35 παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φροντίδας με μόλις τέσσερα άτομα προσωπικό που εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες για να καλύψει μέρος των αναγκών τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διασπορά του κορονοϊού στο γηροκομείο έγινε όταν ένα εργαζόμενος εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Ακολούθησαν τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους, από τα οποία τα 46 βγήκαν θετικά.

    Αυτή την ώρα, τα προβλήματα στην Μονάδα Φροντίδας είναι πολλά, καθώς σημαντικός αριθμός εργαζομένων του ιδιωτικού κέντρου φροντίδας των ηλικιωμένων έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε οι στοιχειώδεις ανάγκες για σίτιση.

    «Έχουμε πλήρη αδυναμία προστασίας των ηλικιωμένων. Είναι βαριά περιστατικά, άνθρωποι που υποστηρίζονται με οξυγόνο. Μέσα σε τρεις μέρες καταρρεύσαμε. Αυτή την στιγμή είμαστε σε απόγνωση. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Είμαστε σε τραγική κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε και να βοηθήσουν», ανέφερε ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου στο Epiruspost, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία.

    Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει είναι υπερήλικες με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ