• Κοινωνία

    Συναγερμός για βόμβα σε πτήση της Ryanair προς Αθήνα – Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος (upd)

    • NewsRoom
    Ryanair

    Ryanair


    Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές στην Ελλάδα μετά την ειδοποίηση για πιθανή βόμβα σε πτήση της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, από το Κατοβίτσε της Πολωνίας με κατεύθυνση την Αθήνα.

    Λόγω της απειλής, το αεροπλάνο συνόδεψαν δύο ελληνικά μαχητικά F-16, με βάση το σχετικό πρωτόκολλο για ανάλογες περιπτώσεις (Κωδικός Renegade). Νωρίτερα, μάλιστα, είχαν απογειωθεί  και ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη, το οποίο συνόδεψαν το Boeing προς την Αθήνα.

    Το αεροσκάφος  συνέχισε πετώντας πάνω από το Αιγαίο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο σε ανάλογες περιπτώσεις, μέχρι να  προσγειωθεί τελικά  στον προορισμό του.

    Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 17:40 σε ειδικό χώρο στο Ελ. Βενιζέλος, σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος. όπου έχουν φτάσει συνεργεία ειδικών δυνάμεων για τον έλεγχο της πτήσης.

    Οι Αρχές προχωρούν σε ταχεία εκκένωση του αεροσκάφους.

    Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.



    ΣΧΟΛΙΑ