• Κοινωνία

    Σύμβαση 717: Ελεύθερος χωρίς εγγύηση αφέθηκε στέλεχος της διαχειριστικής αρχής


    Ο πρώτος κατηγορούμενος για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού του σιδηροδρόμου που έφυγε σήμερα από το γραφείο της Ελληνίδας Ευρωπαίας ανακρίτριας χωρίς εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους είναι στέλεχος της αρμόδιας διαχειριστικής αρχής για την εκτέλεση του έργου.

    Είναι ο 11ος κατηγορούμενος που απολογήθηκε για κακουργηματικές πράξεις, με τους προηγούμενους 10 -όλοι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ- να έχουν συνολικές εγγυοδοσίες 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια, «οι υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ δεν είχαν ειλικρινή πρόθεση να εφαρμόσουν την Σύμβαση 717/2014 και να υλοποιήσουν το αντικείμενο αυτής —το οποίο μάλιστα συνδεόταν άρρηκτα με την ασφάλεια κυκλοφορίας των τρένων, όπως αποδείχθηκε με τον τραγικότερο τρόπο από το δυστύχημα στο Άδενδρο και το πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, τα οποία θα είχαν με βεβαιότητα αποφευχθεί εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία».

    Διαβάστε επίσης

    Παπαδημητρίου (ΣΦΕΕ): Η συμπίεση του data protection θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης

    Σοφία Ζαχαράκη για δημογραφικό: «Έχουμε φτάσει στα 5.600 επιδοτούμενα δάνεια σε νέα ζευγάρια» – Το σχέδιο της κυβέρνησης

    Ευρωαγορές: Ισχυρά κέρδη στο Λονδίνο μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη – Απώλειες σε Γερμανία και Γαλλία



    ΣΧΟΛΙΑ