• Κοινωνία

  Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Καρρά

  • NewsRoom
  Βασίλης Καρράς

  Βασίλης Καρράς


  Στο γενέθλιο τόπο του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως άλλωστε ήταν η επιθυμία του, θα γίνει σήμερα το μεσημέρι η ταφή του Βασίλη Καρρά που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, σε ηλικία 70 ετών.

  Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

  Χθες, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με γνωστά τραγούδια του σε ζωντανή εκτέλεση, η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον μεγάλο καλλιτέχνη.

  Το λαϊκό προσκύνημα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου συνέρρευσαν χιλιάδες θαυμαστές και φίλοι του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή για να του απευθύνουν το ύστατο χαίρε.

  «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο» λέει ο πρόεδρος στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

  Στην αποκάλυψη ότι λίγο διάστημα πριν να φύγει από τη ζωή ο Βασίλης Καρράς του είχε τηλεφωνήσει και του είχε ζητήσει να είναι έτοιμο το νεκροταφείο και ο δρόμος που οδηγεί εκεί στο Κοκκινοχώρι Καβάλας προχώρησε ο πρόεδρος της κοινότητας, Χρήστος Διαμαντίδης, στην οποία θα γίνει σήμερα η ταφή του λαϊκού τραγουδιστή.

  Συγκεκριμένα, ο κ. Διαμαντίδης, ανέφερε στο MEGA:

  «Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για το χωριό μας, μας λείπει ένας συγχωριανός μας που έδωσε τα πάντα για το χωριό, δούλευε πολύ σκληρά για να κάνει το χωριό μας πιο όμορφο από ό,τι ήταν, και καθημερινά είχε να προσφέρει ερχόμενος από Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν πάντα για τον κόσμο. ποτέ δεν ήθελε να ξέρει κανείς ότι προσέφερε, όποιος είχε πρόβλημα ή υγείας ή να σπουδάσει ή ό,τι άλλο, ήταν παρών».

  «Με είχε πάρει τηλέφωνο πρόσφατα και μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο και τον δρόμο μέχρι εκεί. Είναι κάτι που το θυμάμαι και το «βλέπω μπροστά μου». Ήξερε ότι θα φύγει. Είχε σχέδια για το τι θα φτιάξουμε στο χωριό όταν τον είδα πριν από 20 μέρες. Έχει κάνει πολλά πεζοδρόμια με φωτισμό, δεντροφύτευση, πλατεία, δρόμους αγροτικούς και άλλα πράγματα που δεν ξέρω αν πρέπει να τα αναφέρω. Αν δεν ήταν ο Βασίλης μας δεν θα ήξερε κανείς το χωριό μας. Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για εκείνον όπως το ζήτησε. Πιστεύω θα “βουλιάξει” το χωριό μας σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντίδης.

  «Τον γνώρισα το 1977 που ήρθε με τη γυναίκα του. Θυμάμαι ένα παλικάρι πάμπτωχο. Πήγαινα από το χωριό μου στη Δράμα με το τρακτέρ για να ακούσω Βασίλη Καρρά. Ήθελε να κάνει κάποια πράγματα να κάνει που δεν μπορώ να τα αναφέρω. Η γυναίκα του Χριστίνα είναι πολύ καλός άνθρωπος, μας αγάπησε πολύ. Μου είχε πει ότι τα Χριστούγεννα θα είναι στο χωριό, πίστευε ότι θα γίνει καλά και θα το νικήσει», τόνισε ο πρόεδρος του Κοκκινοχωρίου.

  Τα τελευταία λόγια στον μαέστρο του

  Ο Γιάννης Γκιούρας, μαέστρος του μεγάλου τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την σχέση του με τον ερμηνευτή και την τεράστια απώλεια του Βασίλη Καρρά.

  «Μας “την έκανε” ο Βασιλάκης με ελαφρά πηδηματάκια, μας έδινε την εντύπωση – γιατί έτσι ήθελε να τον θυμόμαστε – ότι θα είναι δυνατός και θα το ξεπεράσει αλλά δυστυχώς μας άφησε και είμαστε συντετριμμένοι. Τελευταία φορά τον είδα την προηγούμενη βδομάδα, πήγα από το σπίτι του για επίσκεψη και μου λέει: “μαέστρο, πιτσιρίκο, δεν το βάζω κάτω, δεν μασάω, είμαι πολύ καλά, θα το ξεπεράσω, σε έναν μήνα θα περπατήσω”. Μας έλεγε ότι είχε σκοπό να χτίσει ένα μοναστήρι στο κτήμα του, στο οποίο θα πήγαινε να πάει να ησυχάσει. Το πίστευε ή ήθελε να το πιστέψουμε εμείς. Δεν έδειχνε ότι ήταν ταλαιπωρημένος. Ήταν κλινήρης αλλά με απίστευτη διαύγεια νου. Δεν έδειξε ποτέ ότι περνάει δύσκολα, ότι πονάει», είπε αρχικά;

  Τι θυμάται από τον Βασίλη Καρρά;

  «Θυμάμαι χιλιάδες στιγμές. Μας υποστήριζε πάντα. Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που κατέβασε Θεσσαλονικιούς στην Αθήνα για ορχήστρα του πριν από πολλά χρόνια. Μας καθιέρωσε, μας έβαλε στον κόσμο της μουσικής, στις εταιρείες. Και εμείς πιστεύω τον βγάλαμε ασπροπρόσωπο. Ο Βασίλης έχει βοηθήσει άπειρο κόσμο, και ποτέ δεν μας άφηνε να βγει αυτό προς τα έξω. Όποιος έμπαινε στο καμαρίνι του τον βοηθούσε. Είναι δύσκολα χωρίς τον Βασίλη Καρρά. Δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό του να πάω να δουλέψω μαζί του, έχω ζήσει μία ζωή μαζί του. έχω βγει και στο όριο συνταξιοδότησης οπότε θα τον θυμάμαι και μάλλον έτσι θα τον θυμάμαι. Θα σταματήσω μάλλον, και θα βρισκω διέξοδο στο στούντιο ηχογράφησης που γράψαμε το 90% των τραγουδιών του», σημείωσε ο κ. Γκιούρας.

  «Μόνο καλά έχω να θυμάμαι…» – Τι λέει συνεργάτης του

  Ο Σωτήρης Ασαρτζής, ένας από τους συνεργάτες του σπουδαίου καλλιτέχνη, μιλά στο MEGA για τη συνεργασία τους.

  «12 χρόνια ήμουν μαζί του. Έχω ζήσει πάρα πολλές εμπειρίες μαζί του, είμαι πάρα πολύ τυχερός. Μία από τις πιο έντονες ήταν όταν πήγαμε στη Βουλγαρία και παίξαμε σε 17.000 κόσμο. Ήταν απίστευτη εμπειρία αυτό».

  Όπως λέει ο ίδιος:

  «Ο Βασίλης εκπλήρωσε τα μουσικά μου όνειρα. Ό,τι και να έλεγε ήταν όλα επιτυχίες. ‘Όταν τα χρόνια σου περάσουν’ ήταν το αγαπημένο του τραγούδι, το αφιέρωνε συνεχώς στην κα Χριστίνα (σ.σ. τη γυναίκα του).

  «Τιμούσε τους Πόντιους συνέχεια, έλεγε συνέχεια για τον Πόντο. (…) Έχω να θυμάμαι μόνο καλές εμπειρίες από τον Βασίλη. Ήταν αληθινός, κρατούσε πάντα τα καλά, είναι μεγάλη προσωπικότητα, έλεγε πάντα την αλήθεια και μπροστά και πίσω από τα φώτα, δεν είχε να κρύψει τίποτα. Ήταν αυστηρός πάνω στην σκηνή, όσο έπρεπε, ήταν έξυπνος άνθρωπος, έκανε τη δουλειά του σωστά», καταλήγει.

  Διαβάστε επίσης:

  Με γνωστά τραγούδια του η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον Βασίλη Καρρά

  Βασίλης Καρράς: Πλήθος κόσμου στην εξόδιο ακολουθία – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

  Θεσσαλονίκη: Μόνο τραγούδια του Βασίλη Καρρά στα μαγαζιά εστίασης μέχρι την Τετάρτη  ΣΧΟΛΙΑ