• Κοινωνία

    Βασίλης Καρράς: Πλήθος κόσμου στην εξόδιο ακολουθία – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

    • NewsRoom


    Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, η οποία ξεκίνησε στις 12:35. Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετούν.

    Η σορός του Βασίλη Καρρά αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

    Ο Βασίλης Καρράς -το πραγματικό όνομα του ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης- υπήρξε ένας εξαιρετικά επιδραστικός καλλιτέχνης, ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών.

    Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953 και το 1969, στα δεκαέξι του χρόνια, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

    Έκανε τεράστιες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι που υπηρέτησε, με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ ιστορία άφησαν και ντουέτα που έκανε με πολλούς κορυφαίους τραγουδιστές.

    Παράλληλα ως συνθέτης και στιχουργός έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

    Ως μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του καταγράφηκε ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη» με πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, τους στίχους και μουσική του οποίου είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ρακιντζής.

    Ο Βασίλης Καρράς πέθανε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 70 χρόνων.

    Το προαύλιο, όπως και οι δημόσιοι χώροι γύρω από τον Ιερό Ναό, έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες θαυμαστές του Βασίλη Καρρά που αναμένουν στη σειρά για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

    H ταφή του αξέχαστου τραγουδιστή θα γίνει την Τετάρτη 27/12 στις 12:00 το μεσημέρι, στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας.

    Στο τελευταίο αντίο θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι φιλαρμονικές Νέας Προποντίδας και Απόλλων Ροδολίβους. Τον επικήδειο λόγο θα εκφωνήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

    Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος, είναι αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια, Φλόγα.

    Θαυμαστές περιμένουν για να αποχαιρετήσουν τη σορό του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Βασίλη Καρρά όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

    Τα προβλήματα υγείας

    Τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ο Βασίλης Καρράς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Όπως είχε γίνει γνωστό προς το τέλος του 2022, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

    Τον Μάρτιο του 2022 ο τραγουδιστής είχε αντιμετωπίσει πάλι ένα σοβαρό θέμα υγείας. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από έντονους πόνους στο στομάχι, ενώ τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο.

    Έδωσε γενναία τη μάχη του. Το χτύπημα του κορωνοϊού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οργανισμός του ήταν αδύναμος από τον καρκίνο στάθηκαν μοιραία.

    Λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, η κόρη του, Ειρήνη Κεσογλίδου μοιράστηκε φωτογραφία τους στον λογαριασμό της στο Facebook.

    Σε αυτή πατέρας και κόρη ποζάρουν αγκαλιασμένοι, κοιτώντας ο ένας τον άλλον.

    Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα.

    Μόνο τραγούδια του Βασίλη Καρρά στα μαγαζιά

    Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του Βασίλη Καρρά κήρυξαν οι εστιάτορες στη Θεσσαλονίκη.

    «Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά», σημειώνει η Ένωση στη σχετική ανακοίνωσή της.

    «Καλό ταξίδι Άρχοντα», καταλήγει.

    «Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας.

    Προσθέτει ακόμη ότι «Λάβαμε αυτήν την απόφαση «τιμής ένεκεν». Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του».

    Διαβάστε επίσης:

    Σοκ για τον ηθοποιό Νίκο Πολυδερόπουλου, πέθανε ο αδερφός του στα 28 του χρόνια – Η τελευταία ανάρτηση

    Αίθριος καιρός σήμερα – Έως 21 βαθμούς η θερμοκρασία

    Τρομακτικά τροχαία σε Βριλήσσια και Πέραμα – Δύο νεκροί και δύο ακρωτηριασμένοι



    ΣΧΟΛΙΑ