• Κοινωνία

    Συλλήψεις και νέα στοιχεία για την φρίκη στο Έσσεξ

    • NewsRoom

    Ο 25χρονος Μο Ρόμπινσον, ο οδηγός του φορτηγού


    Την βοήθεια μελών της βιετναμικής κοινότητας στην Βρετανία και στο εξωτερικό ζητά η βρετανική αστυνομία προκειμένου να αναγνωρίσει τους 39 ανθρώπους, που βρέθηκαν νεκροί, την Τετάρτη, στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, στο Έσσεξ.

    Μάλιστα, ο αρχιεπιθεωρητής Μάρτιν Πάσμορ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν μπορεί να αποκλείσει την παρουσία ανθρώπων από άλλες εθνικότητες μεταξύ των νεκρών, όμως είπε πως Βιετναμέζοι έχουν έρθει κυρίως σε επαφή με τους αστυνομικούς του για να ρωτήσουν για φίλους και συγγενείς.

    «Παρ’ όλο που δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για την εθνικότητα των θυμάτων, είναι σε όλους σαφές πως έρχονται σε επαφή μαζί μας πολλοί Βιετναμέζοι από κοινότητες στο Βιετνάμ και στο εξωτερικό», δήλωσε ο Πάσμορ.

    Στο μεταξύ, η αστυνομία του Έσσεξ ανακρίνει τέσσερα άτομα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

    Εκτός του οδηγού της νταλίκας με τους 39 νεκρούς, οι συλληφθέντες είναι ένα ζευγάρι ετών 38 από το Γουόριγκτον, 25 χιλιόμετρα από το Λίβερπουλ, και ένας 48χρονος άνδρας από την Βόρεια Ιρλανδία ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή, στο αεροδρόμιο Στάνστεντ.

    Η αστυνομία έχει λάβει επιπλέον χρόνο από τις δικαστικές αρχές προκειμένου να συνεχίσει την ανάκριση του 25χρονου οδηγού, Μο Ρόμπινσον.

    Στη σελίδα του στα social media ο 25χρονος αυτοπροσδιορίζεται ως οδηγός φορτηγού, ενώ έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του μέσα σε φορτηγά και δίπλα σε οχήματα μεταφοράς.

    Μάλιστα, στο προφίλ του εντοπίζεται και μια εικόνα όπου φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο φορτηγό της φρίκης στο Έσσεξ.

    Μάλιστα, μεταξύ άλλων στοιχείων που οδηγούν στο εν λόγω συμπέρασμα, εντοπίζεται και το αυτοκόλλητο «The Ultimate Dream» στο παρμπρίζ, που υποδηλώνει ότι προσφέρει «Το Απόλυτο Όνειρο».

    Όπως αποκάλυψε η Daily Mail, το ζευγάρι, που είναι οι Τζοάνα και Τόμας Μάχερ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και σωματεμπορία.

    Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα, πριν τη σύλληψη του, το ζευγάρι είχε δηλώσει ότι πούλησε την καμπίνα του φορτηγού, που βρέθηκαν 39 πτώματα, πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία.

    Τζοάνα και Τόμας Μάχερ

    Αναφορικά με τον 4ο συλληφθέντα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν 48χρονο, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ στο Λονδίνο.

    Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και εκείνος είναι ανθρωποκτονία και σωματεμπορία.



    ΣΧΟΛΙΑ