• Κοινωνία

    Συλλήψεις αλλοδαπών για κατοχή όπλων στην Ηγουμενίτσα και διακινητή ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

    • NewsRoom
    Κοντινή φωτογραφία ενός αυτοκινήτου που ανήκει στο Λιμενικό


    Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 49 και 48 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες της 23/01/2023, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

    Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Ομάδας Κ9/Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος ως οδηγός και η 48χρονη ως συνοδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, κατείχαν και μετέφεραν από κοινού, επιμελώς κρυμμένα σε μία αποσκευή ένα (01) πυροβόλο όπλο(περίστροφο) χωρίς σειριακό αριθμό, καθώς και τρία (03) πυρομαχικά – φυσίγγια, για τα οποία δεν ήταν εφοδιασμένοι με τις προβλεπόμενες άδειες.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

    Επίσης, στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης για παράβαση του Ν. 3386/2005 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 4251/14.

    Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή από στέλεχος φύλαξης του Ο.Λ.Θ., για ύπαρξη δύο (02) ατόμων πλησίον της πύλης 10 του Λιμένα Θεσσαλονίκης. Σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 24 ετών, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

    Οι ανωτέρω, όπως κατέθεσαν, έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με φορτηγό όχημα, στο οποίο επιβιβάσθηκαν στην Τουρκία, χωρίς να τους αντιληφθεί ο οδηγός του.

    Κατόπιν διερεύνησης της υπόθεσης και επισταμένων ενεργειών στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας-Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, συνελήφθη σε υπαίθριο χώρο στην περίμετρο του λιμένα Θεσσαλονίκης 24χρονος αλλοδαπός ως διακινητής των ανωτέρω δύο (02) αλλοδαπών.

    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών στον Άρειο Πάγο από τον ΔΣΑ

    Ελεύθερος με όρο ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ