• Κοινωνία

    Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα – Ένας νεκρός, τέσσερις αγνοούμενοι (Upd)

    • NewsRoom


    Ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός του από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα σήμερα το πρωί ενώ αγνοείται η τύχη τεσσάρων εκ των μελών του πληρώματος του πλοίου που βυθίστηκε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γερμανικών υπηρεσιών διάσωσης.

    «Στο πλοίο που βυθίστηκε βρίσκονταν επτά άνθρωποι … τέσσερις θεωρούνται αγνοούμενοι, δύο έχουν διασωθεί και ένας ανασύρθηκε νεκρός», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα Κρίστιαν Στίπελντεϊ.

    Σημειώνεται ότι τα πλοία Polesie και Verity συγκρούστηκαν γύρω στις 06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας σε απόσταση περίπου 12 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του Χέλγκολαντ, με αποτέλεσμα να έχει πιθανόν βυθιστεί το Verity, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κεντρικής διοίκησης.

    Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο.

    Το πλοίο Polesie, με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με τις αρχές. Το Verity έπλεε από τη Βρέμη προς την αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ. Το Polesie έπλεε από το Αμβούργο προς την ισπανική Λα Κορούνια.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP 

    Διαβάστε επίσης

    Πέτρος Παναγιωτίδης (Castor): Πούλησε άλλα δύο φορτηγά πλοία με 20,55 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ