• Σεισμοί

    Δυνατός σεισμός 6 Ρίχτερ στη Ελασσόνα: Υλικές ζημιές και σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

    • NewsRoom


    Σεισμός τώρα αισθητός στην Αττική

    Δυνατός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ελασσόνα

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:16 και έχει εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

    Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί μικρής έκτασης υλικές ζημιές  στο κέντρο της Λάρισας  όπου έπεσαν σοβάδες από πολυκατοικίες, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο larissanet.gr.

    Ο σεισμός με επίκεντρο την Ελασσόνα έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ελασσόνα και όλες τις γύρω περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε μεγάλη διάρκεια και οι κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους ανάστατοι.

    Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 20 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας.

    Ακολούθησαν τρεις ακόμα σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ

    Τρεις ακόμα σεισμικές δονήσεις, άνω των 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ακολούθησαν μέσα σε διάστημα περίπου μισής ώρας, τον ισχυρό σεισμό των 6 ρίχτερ που αναστάτωσε τη Θεσσαλία στις 12:16 σήμερα το μεσημέρι. Ο πρώτος, σημειώθηκε στις 12:19 (σ.σ. ήταν αυτός που αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε δώσει 4,6 ρίχτερ) ήταν 4,7 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθμος 10 χλμ και επίκεντρο 7 χλκ ΔΝΔ της Ελλασόνας.

    Ο δεύτερος στις 12:26 είχε μέγεθος 4,2 ρίχτερ, εστιακό βάθμος 10 χλμ και ήταν 10 χλμ ΝΑ της Ελλασόνας και ο τρίτος και πιο ισχυρός ήταν μεγέθους 4,9 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος επίσης 10 χλμ και επίκεντρο 18 χλμ ΒΔ της Ελαασσόνας.

    Σοβαρά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

    Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζουν ο Βόλος και η Μαγνησία μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Θεσσαλία και έγινε αισθητός σε μεγάλες περιοχές της χώρας.

    Στον Βόλο η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και χιλιάδες κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, παρά το γεγονός ότι η ισχυρή δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια με αυξομειώσεις κατά την διάρκεια του σεισμού. Τις πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση στην Μαγνησία επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

    Τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας στον Βόλο αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω του σεισμού αλλά και της υπερφόρτωσης των δικτύων και η επικοινωνία είναι δύσκολη τις πρώτες αυτές στιγμές.

    Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Δυτική Θεσσαλία, στις περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου και στις δύο πόλεις ο κόσμος βγήκε στους δρόμους για ασφάλεια. Και σε αυτές τις περιοχές τα δίκτυα τηλεπικοινωνίας τόσο στην κινητή, όσο και στην σταθερή τηλεφωνία, έχουν πολλά προβλήματα.

    Δείτε βίντεο:

     



    ΣΧΟΛΙΑ