ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τρεις σεισμικές δονήσεις ταρακουνήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης η Γαύδος.
Οι τρεις σεισμοί σημειώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται πολύ κοντά στο νησί με διαφορά λίγων μόνο λεπτών.
Η τριπλή σεισμική δόνηση έγινε μεταξύ 4:20 και 4:36 τα ξημερώματα, με τους σεισμούς να είναι από 3 Ρίχτερ ο μικρότερος ως 3,6 ο μεγαλύτερος. Αρχικά, ο πρώτος σεισμός, στις 4:20, ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε με επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Γαύδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Ο δεύτερος σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 4:25 τα ξημερώματα. Το επίκεντρο ήταν 7 χιλιόμετρα βόρεια της Γαύδου και το εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Ο τελευταίος σεισμός, μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 5 χλμ. Βορειοδυτικά του νησιού και εστιακό βάθος επίσης στα 10 χιλιόμετρα.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλους τους σεισμούς εδώ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σήμερα απολογήθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Δημήτρης Μελάς και η Αθανασία Ρέππα
- ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Στο πλευρό των «Flandy» – Στεφανή στο 70ο Ράλλυ Ακρόπολις 2026!
- Μία κάρτα για όλες τις προνοιακές παροχές!
- Μάνος (Dotsoft): Ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία μας η είσοδος της DECA Investments
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.