ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα συνεδρίαση πραγματοποίησε η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου μετά τη χθεσινή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και των ΕΜΑΚ να παραμένουν σε επαγρύπνηση, καθώς δεν αποκλείεται η πιθανότητα ισχυρού μετασεισμού.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Richter που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή των Ψαχνών, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε εκ νέου σήμερα τη σύγκληση της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του φαινομένου.
Σύμφωνα με τα ομόφωνα πορίσματα της Επιτροπής, η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών περιλαμβάνει, εκτός από τον χτεσινό σεισμό μεγέθους 4.9 της κλίμακας Richter, περισσότερους από 100 σεισμούς με μέγιστο μέγεθος το 3.5.
Η διάσταση της σεισμικής ακολουθίας είναι συμβατή με το μέγεθος του μεγαλύτερου σεισμού και τα μεγέθη των μετασεισμών είναι σχετικά μικρά, επομένως δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρού μετασεισμού.
Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων και των ΕΜΑΚ, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα.
Στους πολίτες συστήνεται:
(α) να αποφεύγουν την είσοδο και την παραμονή τους σε κτίρια που τυχόν έχουν υποστεί βλάβες ή έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά «Μη Κατοικήσιμα» από τα αρμόδια κλιμάκια μηχανικών και
(β) να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά τη μετακίνησή τους μέσα στον αστικό ιστό».
Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 50 μετασεισμοί ακολούθησαν στην περιοχή των Ψαχνών στην Εύβοια μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/12).
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Celestyal αφήνει χρυσό ελληνικό αποτύπωμα στα Tourism Awards 2026 με 7 κορυφαίες διακρίσεις
- Ένωση Εισαγγελέων: «Πλήγμα για τη Δικαιοσύνη» το αίτημα του ΔΣΑ για παραίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε αίτημα για σύσταση προανακριτικής για τον Σπήλιο Λιβανό και την Φωτεινή Αραμπατζή
- Επίσημα στο ΠΑΣΟΚ ο Νικόλας Φαραντούρης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.