• Σεισμοί

    Σεισμός στη Σάμο: Εικόνες καταστροφής στο νησί από τα 6,7 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 5 τραυματίες

    • NewsRoom


    Τεράστιο είναι το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε σε όλη τη Σάμο ο ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ.

    Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ατόμων οι οποίοι μεταφέρθηκαν μέχρι στιγμής (ώρα 15:30) στο Νοσοκομείο της Σάμου σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Οι τραυματίες δεν κινδυνεύουν.

    Επίσης μεταφορές τραυματιών γίνονται από το Καρλόβασι στο ανατολικό τμήμα του νησιού, χωρίς σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες να κινδυνεύει η ζωή τους. «Πρόκειται κυρίως για ορθοπαιδικά τραύματα» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

    Να σημειωθεί ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειας. Σύμφωνα με στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 19 χλμ βόρεια της Σάμου και το εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ.

    Την ίδια ώρα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC) εκτιμά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,9 Ρίχτερ.

    Ο καθηγητής γεωφυσικής, Κώστας Παπαζάχος, εκτίμησε πως αναμένεται να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί, οι οποίοι θα φθάνουν ακόμα και τους 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. «Η επόμενη εβδομάδα τα είναι δύσκολη», τόνισε.

    Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή που προκάλεσε, οι οποίες αναρτήθηκαν στις σελίδες των τοπικών sites samosvoice.gr και samos24.gr:

     

     

    Eκτός από τη Σάμο ο σεισμός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην Τουρκία -και συγκεκριμένα στη Σμύρνη- όπου έχουν καταρρεύσει κτήρια.

    Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

    Στο βίντεο που ανέβασε στο facebook κάτοικος του νησιού τα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους σαν τσουνάμι.

     



    ΣΧΟΛΙΑ