• Σεισμοί

    Τρόμος από τα 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο: Τουλάχιστον 4 τραυματίες – Καταστροφές σε κτήρια, κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας στο Καρλόβασι (Δείτε video)

    • NewsRoom


    Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου προκάλεσε τον τραυματισμό 4 ανθρώπων.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα που έχει τραυματιστεί σοβαρά.

    Σεισμική δόνηση εντάσεως 6,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στην περιοχή της Σάμου έγινε αισθητός μέχρι και την Αττική.

    Ο σεισμός, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα μεγάλης διάρκειας, σημειώθηκε, σύμφωνα με στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών, 19 χλμ βόρεια της Σάμου. Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χλμ.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής.

    Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews στο Καρλόβασι υπάρχουν πολύ μεγάλες ζημιές, ένας ναός σκίστηκε στη μέση, ζημιές έχει υποστεί και το Δημαρχιακό Μέγαρο, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε πάρα πολλά σπίτια.

    Ο Αλέξανδρος Λυμπέρης, δήμαρχος Δυτικής Σάμου, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία είπε ότι «υπάρχουν καταστροφές σε διάφορα κτήρια, έχει πέσει τοίχος σε ένα σχολείο. Ο κόσμος αντέδρασε με ψυχραιμία, παρότι ήταν πολύ μεγάλη η δόνηση. Δυστυχώς θα υπάρξουν και προβλήματα και ατυχήματα, αλλά για την ώρα δεν μπορώ να μεταφέρω κάτι προς το παρόν. Φοβάμαι ότι θα έχουμε τραυματίες» είπε ο δήμαρχος μιλώντας στο Open TV.

    Eκτός από τη Σάμο ο σεισμός έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στην Τουρκία -και συγκεκριμένα στη Σμύρνη- όπου έχουν καταρρεύσει κτήρια.

    Η θάλασσα βγήκε στη στεριά

    Στο βίντεο που ανέβασε στο facebook κάτοικος του νησιού τα νερά της θάλασσας βγήκαν στη στεριά και πλημμύρισαν τους δρόμους σαν τσουνάμι.

    Ο καθηγητής γεωφυσικής, Κώστας Παπαζάχος, εκτίμησε πως αναμένεται να σημειωθούν ισχυροί μετασεισμοί, οι οποίοι θα φθάνουν ακόμα και τους 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. «Η επόμενη εβδομάδα τα είναι δύσκολη», τόνισε.

    Την ίδια ώρα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC) εκτιμά πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,9 Ρίχτερ.



    ΣΧΟΛΙΑ