ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δένδιας: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι σχέσεις με την Ινδία, ειδικά στον τομέα της αμυντικής καινοτομίας
Η μέγιστη ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα διατάχθηκε, σήμερα το απόγευμα, μετά από έκτακτη σύσκεψη υπό τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο με τη συμμετοχή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη.
Έως τώρα έχουν διατεθεί στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όλα τα διαθέσιμα αεροσκάφη πυρόσβεσης που μπορούν να αναλάβουν αποστολή (Canadair και PZL) καθώς και όλα τα ελικόπτερα που προβλέπονται από τα αντίστοιχα σχέδια διαχείρισης κρίσεων. Επίσης, έχει διαταχθεί η ετοιμότητα διάθεσης επιπλέον ιπτάμενων μέσων αν απαιτηθεί.
Στο νομό Αττικής, έχουν διατεθεί τμήματα «Δευκαλίωνα» (εξειδικευμένο προσωπικό στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών αποτελούμενα από πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα δασοπυρόσβεσης με πιστοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος) με μέσα, υλικά και εξοπλισμό καθώς και 4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα Μηχανικού με αντίστοιχα ρυμουλκά για τη μεταφορά τους.
Σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες στην Αττική και τη Βοιωτία, έχει δοθεί εντολή άμεσης συγκρότησης ομάδων 50 ατόμων ανά μονάδα που θα διατεθούν κατά περίπτωση και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
Ακόμη, οι στρατιωτικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα προχωρούν στη συγκρότηση περίπολων με τη χρήση μέσων επιτήρησης και drones πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων για έγκαιρο εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς.
Τη διάθεση και την ετοιμότητα προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την πυροσβεστική υπηρεσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΔΕΔΔΗΕ: Σε πέντε περιοχές της Αττικής τα προβλήματα ηλεκτροδότησης
ΕΥΔΑΠ: Η πυρκαγιά έβγαλε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο στη Χελιδονού – Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα
Δύσκολη νύχτα για Βαρυμπόμπη, Αδάμες, Θρακομακεδόνες, Τατόι – Καίγονται σπίτια και εγκαταστάσεις, ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.