• Κοινωνία

    Σε γιορτινούς ρυθμούς η Αθήνα – Σήμερα η φωταγώγηση του δέντρου στο Σύνταγμα

    • NewsRoom
    Χριστούγεννα στην Αθήνα

    Φωτο αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Το σύνθημα για την έναρξη της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου δίνει σήμερα το απόγευμα ο Δήμος Αθηναίων

    Ανάβει σήμερα στις 6 το απόγευμα το ύψους 17 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος.

    Το επιβλητικό έλατο μεταφέρθηκε και φέτος στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι, και η φωταγώγησή του δίνει το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

    Συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, θα «αποκαλύψουν» τα πανέμορφα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες που στολίζουν το δέντρο.

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος θα φωταγωγήσει το δέντρο, σε δήλωσή του τονίζει: «Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα θα λάμψει. Η φωταγώγηση ξεκινά την Πέμπτη από την “καρδιά” της πόλης και απλώνεται σε όλες τις γειτονιές. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος για να ζήσουν από κοντά την πρώτη λαμπερή γιορτή της φετινής χριστουγεννιάτικης Αθήνας».

    Η φωταγώγηση θα πλαισιωθεί και με μουσικά δρώμενα. Δώρος Δημοσθένους και Πέννυ Μπαλτατζή με την Athens Big Band, θα παρουσιάσουν διασκευές αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, συνοδευόμενοι από τη μπάντα του Δήμου Αθηναίων.

    Οικοδεσπότες της πρώτης εορταστικής βραδιάς των Χριστουγέννων θα είναι το τηλεοπτικό δίδυμο, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

    Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά της θα υπάρχει παράλληλη απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

    Χριστουγεννιάτικος στολισμός με χιλιάδες LED στολίδια στην Αθήνα

    Από το κέντρο της πλατείας και την κορυφή του πανύψηλου δέντρου, φωτεινές ακτίνες φτάνουν σε όλη την πόλη. Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου LED και φωτοσωλήνες φωτίζουν δέντρα και κολόνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια LED στολίδια δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι στολίζουν 37 πλατείες της πόλης.

    Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.

    Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί το πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων: από τα μουσικά live στη γιορτινή σκηνή του Συντάγματος και τα πάρτι στους δρόμους και τις στοές της πόλης, μέχρι τις δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, τις γιορτινές παραστάσεις και τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα για όλους.

    Η πόλη μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα και το ραντεβού δίνεται και φέτος στις γειτονιές, στα δημοτικά πολιτιστικά κέντρα, στους πολυχώρους, στις πινακοθήκες, στα θέατρα, στις βιβλιοθήκες, αλλά στους νέους χώρους του Δήμου Αθηναίων: στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο Μουσείο Μαρία Κάλλας και στο Athens Book Space στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Νοτιάδες, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    Εορτολόγιο 23 Νοεμβρίου: Ποιος γιορτάζει σήμερα, ποια γεγονότα έγιναν

    Άνω Λιόσια: Επίθεση με μολότοφ σε αστικό λεωφορείο



    ΣΧΟΛΙΑ